• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

"İhalelerde sorunlar yaşanıyor ameliyatlar aksıyor"

"İhalelerde sorunlar yaşanıyor ameliyatlar aksıyor"
Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, İzmir’deki genel sekreterliklerin ihalelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, Hastanelerdeki ameliyatlarda aksama yaşandığını söyledi.

Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Op.Dr. Recep Atçı, yoğun iş yükü altında çalışan sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini söyledi. Akademisyenlerin ücret artışının gündemde olduğunu hatırlatan Atçı, “Fedakarca çalışan, iş yükleri her geçen gün artan sağlık çalışanlarının ücretlerinde düzenleme yapılmalı” dedi.

"İHALELERDE SORUNLAR YAŞANIYOR AMELİYATLAR AKSIYOR"

Op.Dr. Atçı, İzmir’deki genel sekreterliklerin ihalelerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı, Hastanelerdeki ameliyatlarda aksama yaşandığını söyledi. Güney Sekreterliği’ne bağlı hastanede yaşamını yitiren bebeklerin konulduğu puset alımında da sorun çıktığını ifade eden Atçı, “Tüm bu sorunlar genel sekreterliklerin mali bölümlerindeki eksikliklerden kaynaklanıyor” dedi.

Akademisyenlerin ücretlerinde düzenleme yapılacağını anlatan Atçı, sağlık çalışanlarının da emeklerinin karşılığını alamadığını, bu alanda çalışan memurların da ücretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıl sonunda İzmir’deki Kamu Hastane Birlikleri’ne bağlı Genel sekreterlikler ve hastanelerde görevli sözleşmeli yöneticilerin bir bölümünde görev değişikliği olacağını belirten Op.Dr. Atçı, genel sekreterlik ve hastanelerdeki yöneticilerin performansları hakkında uzun zamandır bir çalışma yürüttüklerini, bu çalışmanın sonuçlarını Ankara’daki yetkililerle de paylaşacaklarını söyledi.

İzmir’in sağlık alanındaki yöneticilerinin büyük bir bölümünün performansını yetersiz bulduklarını belirten Atçı, şöyle konuştu: “İzmir’in sağlık yönetiminde yıllardır halkın ve çalışanların yararına proje üretmeyen kişiler var. Çalışanını memnun etmeyen, proje üretmeyen yöneticilerin görevinde kalmasını istemiyoruz. Yıl sonunda sağlık yönetiminde yapılacak değişiklikte sendika olarak aktif olarak yer alacağız. İl merkezi ve ilçelerdeki hastanelerin ve yöneticilerinin performansları hakkında rapor hazırladık. Bu raporları Ankara’daki yöneticilere sunacağız. İzmir’in sağlık yönetiminde büyük bir değişiklik olmasını bekliyoruz.”

"İHALELERDE SORUN YAŞANIYOR"

İzmir’deki Kuzey ve Güney Genel sekreterliklerinin yaptığı ihalelerde sorunlar yaşandığını kaydeden Dr. Atçı, şunları söyledi; "Yılın ilk ayında yapılması gereken ihaleler hâla yapılamadı. Bu durum hastanelerdeki ameliyatlarda sorunlara yol açıyor. Tıbbi malzeme sıkıntısı yaşanıyor, ameliyatlar aksıyor."

"YAKIP YIKARAK EYLEM YAPILMAZ"

Yurt genelindeki eylemler hakkında da konuşan Dr. Atçı, “Yakıp yıkarak eylem yapılmaz. Bu milletin kamu mallarını ve kişilerin şahsi mallarını yakıp yıkarak ne Kobani’ye destek verilir ne de Türk milletinin desteği alınır. Bu eylemleri yapanlar Kobani’ye destek yerine darbe vurmaktadır. Eylemlere destek veren sendika ve sivil toplum örgütlerini kınıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim