• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

İki deniz nakil aracı hizmete alındı

İki deniz nakil aracı hizmete alındı
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Deniz aracının en büyük özelliği; sarsmaması. İki sedye, iki hastayı aynı anda taşıyabiliyor. Acil müdahale edilebilecek ekipmanları var. 24 saat devamlı hizmet verebiliyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalar'da hizmete alınan deniz nakil araçlarının en büyük özelliğinin sarsmaması olduğunu ifade ederek, "İki sedye, iki hastayı aynı anda taşıyabiliyor. Acil müdahale edilebilecek ekipmanları var. 24 saat devamlı hizmet verebiliyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Büyükada'da düzenlenen törenle 2 deniz nakil aracını hizmete soktu.

Araçta gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, deniz araçlarının 4 adadaki vakaları, 24 saat kesintisiniz anakaraya 8-9 dakika içerisinde ulaştırabileceğini söyledi.

Bu kapsamda 4 adayı ziyaret ettiğini belirten Müezzinoğlu, "Onlardan da yanılmıyorsam son bir ayda 111 vaka transferi olmuş. Hatta Kınalıada'da ilk vaka transferini de buradan uğurlamış olduk" dedi.

Bakanlık olarak acil hizmetlerde Türkiye'nin hangi noktasında olursa olsun tüm kör noktaları çözebilecek tedbirleri almaya çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, İstanbul'un incisi olan adalara ve halkına modern ve hızlı teknolojiyi sunduklarını dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu, nakil araçlarda bulunan özellikleri şöyle anlattı:

"Deniz aracının en büyük özelliği; sarsmaması. Yani denize oturma şekliyle sarsmadan transfer ediyor. İki sedye, iki hastayı aynı anda taşıyabiliyor. Acil müdahale edilebilecek ekipmanları var. 24 saat devamlı hizmet verebiliyoruz. Çok olağanüstü hava koşulları, zaman zaman sis ve fırtınada deniz seferleri iptal gibi durumlar haricinde, 24 saat kesintisiz hizmet verecek bu modern araçlarımız. Oksijen, monitör takipleri gibi araçlar var. Araçlar, hastayı hemen eğitim araştırma hastanemize ulaştırabilecek. Ortalama deniz trafiği 7-8 dakika ama hasta alındıktan sonra hastaneye ulaşımı 20-25 dakika. Şu anda ilave iki araç. Önceki araçlarımız hizmete devam ediyor. Toplam 4 oluyor. Belediyenin de iki aracı var ama onlar galiba şu anda hizmet dışı kalmış. Sağlık Bakanlığı olarak 4 hasta transfer aracımız oldu. 4 odaya 4 tane."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bu hizmetlerin maliyetinin hesaplanmayacağını belirterek, belirli bir rakamı olduğunu, verilen hizmete ve mile göre ilave ücretin alınacağını ifade etti.

Bir gazetecinin, "İnşallah mazotları bitmez" sözleri üzerine Müezzinoğlu, "Bizim öyle bir sıkıntımız olmaz. 7-24 bizde öyle bir sıkıntı olmaz. Daha önce belediyenin ve Deniz Kuvvetleri'nde, o araçlarda öyle bir ters durum yaşadık. İnşallah bizler öyle bir sıkıntı yaşamayacağız. Tek korkumuz olağanüstü hava koşulları" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşması sırasında tansiyonunun düştüğünü söyleyen İHA muhabiri Cenk İşver'i, deniz nakil aracındaki sedyede muayene etti.

- Deniz nakil araçları hakkında

Deniz nakil araçları, karayolu trafik şartlarının yoğun olduğu zamanlarda geciken acil sağlık hizmetlerini hızlandırmak ve sürekliliğini sağlamak için çok ciddi vakalar dışındaki vakaların anakaraya ulaştırılmasını sağlayacak.

İstanbul'da, deniz ambulans hizmetleri, bakım, onarım, yakıt giderleri ve personel özlük hakları Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne ait olmak üzere Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce sevk ve idare edilen, Büyükada ve Büyükdere'de konuşlu 2 deniz ambulansı ile yürütülüyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ile Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Acil Durumlarda Türk Arama Kurtarma Bölgesi İçerisinde Tıbbi Tahliye Faaliyetlerinin Yürütülmesine Dair İşbirliği Protokolü gereğince İstanbul'da deniz ambulansının hizmet veremediği veya görevli olduğu durumlarda, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar, adalar ve gemilerden tıbbi tahliye faaliyetlerini yürütüyor. Arama Kurtarma Yönetmeliği'ne göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botları zorunlu durumlarda adalardan vakaların tıbbi tahliyesinde görev yapıyor.

İki deniz nakil aracının, biri Heybeliada, diğeri de Kınalıada ve Burgazada'da konuşlandırılarak, faaliyete geçirilecek.

Bu haber toplam 3046 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim