• BIST 9530.47
  • Altın 2479.258
  • Dolar 32.4266
  • Euro 34.7773
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

İki dev tıp dünyası için güçlerini birleştirdi

İki dev tıp dünyası için güçlerini birleştirdi
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi yeni akademik dönemde öğrenci kabul etmeye başlayacak. BAU Tıp, Türkiye'nin en büyük hastane zincirlerinden Medical Park ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye'de tıp eğitiminde pek çok ilke imza atmayı hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi, Türk tıbbını dünyanın sağlık ve bilim merkezi haline getirecek. BAU Tıp Fakültesi, sağlık alanında ilk yıl 50 milyon dolarlık yatırım yapacak.

BAU Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Dünya Beyin Cerrahisi Derneği Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Peter Black ve Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü Genetik Uzmanı Prof. Dr. Charles Stiles katıldı.

HEM HEKİM HEM BİLİM
Alanında söz sahibi bu iki markanın işbirliğiyle dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinden biri olması hedeflenen BAU Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi: hem Türkiye'nin her köşesinde hizmet verecek hekimler yetiştirecek, hem de tıp alanında önemli buluşlara imza atacak insanları bilim dünyasına kazandıracak. BAU ile Medical Park Hastaneleri'nin öncülük ettiği işbirliği, tıp alanında önemli buluşların da önünü açacak. Anlaşmayla birlikte Medical Park Göztepe Hastanesi, önemli bir eğitim-araştırma hastanesi olarak hizmet verecek.

Türkiye'de tıp alanında uzmanlaşmak ve dünya çapında önemli başarılara imza atmayı hedefleyen ve BAU tıp'ı tercih eden öğrenciler eğitimlerini ve araştırmalarını Bahçeşehir Üniversitesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde sürdürecekler. Ayrıca öğrenciler, dünyanın en önemli üniversiteleri ile yapılan işbirlikleri sayesinde uluslararası deneyim yaşama olanağına sahip olacak.

Öğrenciler eğitim süreleri boyunca; Harvard Üniversitesi Dana Farber Kanser Enstitüsü'nde 1 yıl araştırma, her yıl Harvard Üniversitesi'nde 1 aylık klinik staj, Cenevre Üniversitesi Kalp Sağlığı Merkezi'nde çalışma ve araştırma, Yale Üniversitesi Nörogenetik Laboratuvarı'nda araştırma, Florida Üniversitesi Anatomi Laboratuvarları'nda çalışma ve Stanford Üniversitesi'nde biyomedikal alanında araştırma yapma imkanı bulacak. Ayrıca hazırlık sınıfı okuyacak olan öğrenciler, İngilizce eğitimlerini Bahçeşehir Üniversitesi'nin Washington DC ve Toronto'daki kampuslarında alacaklar.

TIPTA DEVRİM

BAU Tıp öğrencilerine tıp eğitiminde devrim niteliğinde bir imkan sağlıyor. Seçmeli tıp eğitimi sistemi ile öğrenciler ilk iki yıl aynı eğitimi alacak, ikinci yılın ardından amaçları doğrultusunda farklı alanlara ayrılacak. Tıp alanında Türkiye'de bir ilk olacak olan 'seçmeli programlı eğitim'de ikinci yılın sonunda programlar şöyle ayrılıyor:

- MD programı: (6 yıl) Hedef çok iyi hekimler yetiştirmek. Öğrenciler ülkemizin üstün nitelikli tıp doktorları olarak eğitilecekler.

- Araştırma odaklı MD programı: (6+1 yıl) Hedef araştırma odaklı hekimler yetiştirmek. Bu programda öğrenciler bir yıllarını 69.667 mmak geçirecekler. Uluslararası bir dergide araştırmanın yayınlanması ise bu bir yılın başarı kriteri. Öğrencinin başarısına göre, yaz okulları gibi artı zaman yaratan yöntemler ile süre (araştırma yılı dahil) 6 yıl da olabilir.

- MD-PhD Programı: (6+2 yıl) Bu programda amaç temel ve klinik bilimlere araştırmacı gözüyle bakan hekim-bilim insanları yetiştirmek. Dört yıllık doktora eğitiminin iki yılı tıp eğitimi içerisinde programlanır ve 6 yıllık sürenin sonuna PhD eğitiminin 2 yıllık tez-araştırma dönemi eklenir. Tez dönemi yurtdışı işbirliği olan (Yale, Harvard, Florida, Cenevre üniversitelerinde burslu tamamlanır. Nitelikli bilim insanı ve öğretim üyesi yetiştirmeyi amaçlar.

ikdvtpdnysi.jpgProf. Dr. Şenay Yalçın / Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü: Tüm dünyada çığır açacağız
Bahçeşehir Üniversitesi olarak, Türkiye'nin en iyi tıp fakültesini oluşturmayı, uluslararası nitelikte hizmet verecek profesyonel sağlık elemanlarını yetiştirmeyi ve sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada çığır açacak bilimsel çalışmalara öncülük etmeyi hedefliyoruz. Diğer alanlarda olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da ulusal ve uluslararası düzeyde sektöre katkı sağlayacağız.

Prof. Dr. Türker Kılıç / BAU Tıp Fakültesi Dekanı: En iyisi olacağız
Alanında Türkiye'nin lideri iki isim, güçlerini birleştirerek Türkiye'de çok önemli bir ilke imza attı. BAU Tıp Türkiye'nin en iyi tıp fakültesi olmak üzere yola çıkıyor. Öğrencilerimiz yalnızca hasta bakmayı, hekim olmayı değil, bilimsel araştırma yapmayı da öğrenecek. Araştırma merkezimizde Türk ve yabancı tanınmış bilim insanları ile birlikte çalışacaklar.

Enver Yücel / Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı: 50 milyon dolarlık yatırım
Yeni bir atılımla uzun zaman önce karar verdiğimiz tıp fakültemizi açtık. Amacımız elbette iyi doktorlar, iyi bilim adamları yetiştirmek. Dünyada ekonomik krizler nedeniyle, sağlık alanında önemli girişimler olmazsa gelecekte kötü bir kaos ile karşı karşıya kalacağız. Ekonomi ve sağlığı bir düşünmek gerekiyor. Buradan hareketle, ilk yılda temel tıbba minimum 50 milyon dolar yatırım yapacağız. Türkiye'de her geçen gün yeni bir gelişme oluyor. Bu işbirliğiyle Türkiye ve dünya için önemli bir adım atıyoruz.

Muharrem Usta / Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı:
Tıp adına önemli bir adım
Bugün bizler için çok önemli bir gün. Afiliasyon ile Bahçeşehir Üniversitesi ve Medical Park Hastaneler Grubu arasında yaptığımız işbirliği Türkiye'de bir milattır. Önümüzdeki yıllarda başka firmaların da yapacağı afiliasyonlara örnek olacağız. Temel tıp bilimleri için yapılacak olan minimum 50 milyon dolarlık yatırım oldukça önemli bir rakam. Türkiye'de 50 milyon dolarlık bir yatırımla dev sanayi hamleleri, dev fabrikaların ilk adımı atılıyor. İşte BAU Tıp Fakültesi böyle bir hedef koyuyor. Artık özel hastaneler tıp biliminin yuvası olmak isteyen, öğrenciler yetiştirmek için yarışan ve büyük bir vizyonla yola çıkan yapılar olacaktır.

Onur Uysal / Akşam

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3164 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim