• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

İki yılda 70 kilo verirken takipçilerinin de zayıflamasını sağladı

İki yılda 70 kilo verirken takipçilerinin de zayıflamasını sağladı
İnsülin direnci nedeniyle 145 kilogram ağırlığa ulaşan 24 yaşındaki Gül Baykan, hekim kontrolünde yaptığı diyetle 75 kilograma inme başarısını paylaştığı sosyal medyada 23 bin kişi tarafından takip edilerek adeta "fenomen" oldu.


İzmir'de, hekim kontrolünde yaptığı diyetle 2 yılda 70 kilo veren ve bu süreçte yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaşan 24 yaşındaki Gül Baykan, örnek mücadelesiyle çok sayıda takipçisinin de kilo vermesine vesile oldu.

İnsülin direnci, tiroid rahatsızlığı, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenme nedeniyle 145 kilogram ağırlığa ulaşan Baykan, zayıflamak için 2 yıl önce Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Diyet Uzmanlığı Polikliniğine başvurdu. Hekim kontrolünde diyete başlayan Baykan, bu süreçte 70 kilo vermeyi başardı.

Tedavisi sırasında "Diyet Mevzuları" adıyla sosyal medya hesabı açan Baykan, kilo verme sürecinin her aşamasını takipçileri ile paylaştı. Genç kadın, 23 bin takipçiye ulaştığı sosyal medyada adeta "fenomen" oldu.

"Beni kızdıran da oldu"

Zayıflama öyküsünü sosyal medya hesabında paylaşan ve örnek mücadelesiyle çok sayıda takipçisinin de kilo vermesine vesile olan Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyetisyen Emre Ongan'a gittiğinde 145 kilogram olduğunu anlatarak, tetkikler sonucunda insülin direnci tespit edildiğini ve tiroid bezlerinde sorun bulunduğunu söyledi.

Yeterli fiziksel aktivite yapmadığı için zamanla kilo aldığını dile getiren Baykan, şöyle konuştu:

"10 yaşından beri kilo almaya başladım. Hayatım boyunca kiloluydum diyebilirim. Şeker hastası olmaktan korktuğum için diyete başladım. Bu yüzden doktoruma gittim. İnsülin direnci çıktı, neredeyse ilaçlara, iğnelere başlayacaktım. Aslında maceram böyle başladı. Hareketsiz bir yaşamım vardı ve 145 kiloydum. O zaman 58-60 beden giyiyordum. Kıyafet bulamıyorsunuz. Beni kızdıran da oldu çünkü hayatım boyunca kiloluydum. İnsanı ötekileştiriyorlar. O canınızı çok yakıyor. Bir lokantada yemek yerken göze batan siz oluyorsunuz. Rencide etmek isteyen çok oldu ama benim kilo vermemde sağlık problemlerim etkili oldu."

İlk ay 10 kilo vererek 135 kilograma düştüğünü anlatan Baykan, son 2 yılda da toplam 70 kilo vermeyi başardığını söyledi.

Evde arada kaçamak bir şeyler yediğinde kendini suçlu hissettiğini ve birden iştahının kesildiğini belirten Baykan, hiç pes etmeden her ay kontrollerini yaptırdığını, üç ayda bir dahiliye uzmanına gittiğini dile getirdi.

Baykan, 6 ayın sonunda diyabet ilacını bıraktığını ve düzenli spor yapmaya başladığını vurguladı.

Yaşam şeklinin değişmesiyle kendini daha mutlu hissettiğini, bir yolculuğa çıkarken bavuluna daha çok kıyafet sığdırabildiğini aktaran Baykan, 10 kilo daha vermeyi hedeflediğini söyledi.

Takipçilerine mesaj veriyor

Diyete başladığı ilk ayda sosyal medyada hesap açarak günlük ara ve ana öğünlerini, spor aktivitelerini paylaştığını dile getiren Baykan, her geçen gün takipçi sayısının arttığını anlattı.

Baykan, yaşadığı deneyimi şu sözlerle aktardı:

"Yalnız olmadığımı anladım ve bu durum beni daha çok motive etti. Şu anda 23 bin takipçim var ve birbirimize destek oluyoruz. Başta çoğu inanamıyordu. Kilolarımı sadece diyet ve sporla verip vermediğimi merak ediyorlardı. Cerrahi operasyonla, tüp mide ameliyatı veya estetik operasyon geçirmeden kilolarımdan kurtulmam takipçilerimi de motive ediyor. Çok sayıda takipçim de fazla kilolarından kurtuldu. Onlara da 'sakın pes etmeyin, birlikte yola devam edelim' şeklinde mesajları iletiyorum."

Gül Baykan, bazı takipçilerinin kendisini yolda tanıyıp fotoğraf çektirmek istediğini ifade etti.

"58 bedenden 38'e indi"

Diyetisyen Ongan da vücutta aşırı yağ birikmesinin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, obezitenin hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde artış gösterdiğini söyledi.

Gül Baykan'ın başarısının, obeziteyle mücadele etmek isteyenler için motivasyon kaynağı olacağının altını çizen Ongan, hastasının sürekli kontrol altında 145'ten 75 kilograma indiğini ve yaşam şeklini değiştirerek büyük bir başarıya imza attığını kaydetti.

Ongan, Baykan'ın 58 beden kıyafet giyerken başladığı zayıflama yolculuğunda, ideal ağırlığına kavuştuğunda 38 beden olduğunu aktardı. AA

 

Bu haber toplam 3309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim