• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 27 °C

İlaç bulamama şikayetleri artıyor!

İlaç bulamama şikayetleri artıyor!
İlaç krizi her geçen gün derinleşiyor. Kanser tedavisi gören hastalar ilaç bulamıyor. Sahte ilaç satışlarının artış gösterdiği bu günlerde hasta ve yakınları seslerini Sağlık Bakanlığı'na duyurmaya çalışıyor.

İlaç krizi her geçen gün derinleşiyor. Kanser tedavisi gören hastalar ilaç bulamıyor. Sahte ilaç satışlarının artış gösterdiği bu günlerde hasta ve yakınları seslerini Sağlık Bakanlığı'na duyurmaya çalışıyor. 

Şikayetvar'ın haberine göre, kanser hastaları kendileri için hayati önem taşıyan ilaçları tedarik edemiyor. Amerika'da üretilen bazı ilaçların Türkiye'de satışa sunulmaması hasta ve yakınlarını oldukça endişelendiriyor. Kanser tedavisinde zamanın çok önemli olduğunu, tedavinin yarım kalması halinde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabileceğini hatırlatan hastalar, karaborsada fiyatların çok pahalı olduğunu belirterek bu durumun acil bir şekilde çözülmesini istiyor.

İlaç firmaları ve aracı kurumlardan bir an önce çözüm bekleyen hasta ve yakınlarının şikayetleri şöyle:

"KANSER TEDAVİSİ YARIM KALDIĞINDA NELER OLABİLECEĞİNİ BİLMİYORLAR MI?"

"2 senedir kanser hastalığıyla mücadele ediyorum. 4 farklı tedavide başarısız olduktan sonra doktorum yeni bir tedavi önerdi. İlaç Türkiye Eczacılar birliği tarafından getirtiliyor. 12 seanslık ilaç talebinde bulundu doktorum. Evrakları gönderdik sonrasında bekleme. İlaçlar geldi fakat iki seanslık. İki seans ilacı aldıktan sonra. Tekrar ilaç istemi yaptık. Cep telefonuna gelen mesajda "ilaç stokta yoktur' diyordu. İlaç 21 günde bir adet alınması gerekiyor. İlacın ikinci seansını aldım. 3. seansımı almam lazım. Tedavi tarihleri değiştirilemez. Bu ilaçları gönderen birimlerin tedavinin şeklinden haberi yok mu?Ya da kanserin tedavi olunmadığında sonuçlarını biliyorlar mı?"

"KARABORSADA FAHİŞ FİYATLARA SATILIYOR"

"İlaçlarımızı piyasada bulamıyoruz. Türk Eczacılar Birliğine reçeteyi faksladım. Gelen mesaj; banka hesabımıza 20. 91 Euro yatırın, dekontu bize fakslayın. Nasıl oluyor da 3(üç) TL'lik ilaç için, 57 TL talep ediliyor? Kanser, kalp vb. ilaçlarının da piyasada bulunmadığı, karaborsa da fahiş fiyatlarla satıldığı biliniyor, medya da haber oluyor. Sağlık bakanlığının, görevini yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz."

"3 YAŞINDA YEĞENİM İÇİN ZAMAN DARALIYOR"

"3 yaşında kan kanseri olan yeğenimin PRUNETHOL isimli ilacını Türkiye'nin hiçbir yerinde bulamadım. İlaç Amerika'da üretiliyor. Çocuğun zamanı daralıyor ve ben hiçbir şey yapamadım. Rapor ve reçete mevcut. Lütfen ilgililerin desteğini rica ediyorum."

"İLAÇ NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

"Kayseri'de yaşıyorum. Lösemi M3 teşhisi konularak hastane'de kür ilaçlarım tamamlandı. Fakat Sağlık Bakanlığı'mız tarafından ilaç ruhsatın olmasına rağmen, kanser ilacımı tedarik de sorun yaşıyorum (puri-nethol tablet) İlacım ne zaman çıkar satışa?"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim