• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

İlaç indirim oranlarında iyileştirmeye ilişkin duyuru

İlaç indirim oranlarında iyileştirmeye ilişkin duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından tüm sağlık hizmeti sunucularının dikkatine İlaç indirim oranlarında iyileştirmeye ilişkin duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

30/05/2018

TÜM SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ DİKKATİNE

Özel iskontolar saklı kalmak kaydıyla kamu kurum iskontosu uygulanmayan ilaçlar, Depocuya satış fiyatı 9,30 (dokuz virgül otuz) TL (dahil) altında olup %0 iskonto uygulanan ilaçlar, halk sağlığı açısından piyasada bulunması zorunlu olan ürünlerin piyasada bulunabilirliğinin temini amacıyla Depocuya satış fiyatına bakılmaksızın %0 iskonto uygulanan ilaçlar ile özel iskonto vermiş fakat halihazırdaki Depocuya satış fiyatına karşılık gelen baz iskontosu %0 olan ilaçlar için Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ uyarınca Sağlık Bakanlığı tarafından seyyanen %2,50 oranında fiyat artışı yapılmış olup 31 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girecektir. Bu kapsamda fiyat artışı uygulandıktan sonra uygulanacak indirim oranı değişerek üst bareme geçmesi gereken ürünler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hâlihazırda uygulanan indirim oranları korunacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından fiyat artışı yapılan ürünler dışında kalan ilaçlar için; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanacak indirim oranlarında, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunun 25.05.2018 tarihli  ve 30431 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan kararı ile %2,50 oranında fiyat artışı yapılması sonucunu doğuracak şekilde iyileştirme yapılarak 31 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Bu kapsamda;

1- Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ uyarınca T.C. Merkez Bankası tarafından açıklanan Avro satış kuru dikkate alınarak iki haftada bir güncellenmek üzere güncel kura göre fiyatı belirlenen ürünler ile Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Alternatif Geri Ödeme Yönetmeliği kapsamında değerlendirilmek suretiyle 2018 yılı dönemsel Avro değeri değişikliğine bağlı olarak artış almaması yönünde geri ödeme kararı bulunan ve/veya 2018 yılı dönemsel Avro değeri değişikliği dikkate alınmaksızın kamu fiyatı sabitlenen ürünler söz konusu düzenlemeden yararlanamayacaklardır.

2- Mevcut indirim oranı bir ondalık sayı şeklinde bulunan ilaçlar için yapılacak hesaplamalarda ondalık kesri ilk üst tamsayıya yuvarlayarak bulunacak indirim oranı karşılığına tekabül eden iyileştirme uygulanacaktır.

3- Kararın yürürlüğe girdiği tarihten sonra geri ödeme kapsamına dahil edilecek ilaçlar yeni indirim oranlarından yararlanamayacaklardır.

4- Kurumumuz tarafından hâlihazırda uygulanmakta olan kamu kurum iskontosu oranları ile %2,50 oranında fiyat artışına tekabül edecek şekilde yeniden belirlenen kamu kurum iskontoları ekli listede yer almaktadır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

EK:

1- İndirim Oranlarına İlişkin Liste

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim