• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İleri yaş sağlık turizminde hedef yaklaşık 7 milyar dolar

İleri yaş sağlık turizminde hedef yaklaşık 7 milyar dolar
Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Tontuş: "Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz"

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, "Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Tontuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sağlık turizminin termal, medikal ve ileri yaş olmak üzere üç ana başlık altında toplandığını söyledi.

İleri yaş turizminin yakın zamanda büyük bir gelir kaynağı olacağını belirten Tontuş, ileri yaş turizmiyle ilgili bağımsız bir daire başkanlığı oluşturulacağını ve kurumun ileri yaş sağlık hizmeti almak isteyen yurtdışındaki bireylerin Türkiye'ye gelmesi için çalışacağını kaydetti.

Tontuş, ileri yaş turizminde hedef illerden bir tanesinin de Eskişehir olduğunu vurgulayarak, "Sağlık turizmi içinde yer alan üç başlığı bir arada düşünürsek tamamını aynı ile yığmanın bir anlamı yok. Sağlık turizminin ekonomik katkısını başka illerinde paylaşmasını sağlamak lazım. İleri yaş turizmi için en önemli kriterlerden bir tanesi de belediyenin gelişmişlik düzeyi ve bölgede yaşayan bireylerin algı gücünün yüksek olması. Bu kriterler açısından Eskişehir ideal bir ortama sahip" ifadelerini kullandı

Eylül ayı itibariyle yeni yönetmeliklerini açıklayacaklarını anlatan Tontuş, şöyle konuştu:

"Eskişehir'i ileri yaş turizmi için hedef illerden birisi olarak açıklayacağız. Eskişehir doğru bir hedef. Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan sağlık turizminde 20 milyar dolarlık bir hedefimiz var. Bu hedefin en az üçte birinin ileri yaş turizminden sağlanacağını düşünüyoruz. Son altı ayda yaklaşık 10 farklı ülke ile görüştük. Bunlardan özellikle Ortadoğu kökenli ülkeler, Kuveyt, Katar, Umman. İleri yaş turizminde yaşlı bireyleri sağlıklı da olsalar bir ay konaklayacak yer arıyorlar. Bu yer Türkiye'de Eskişehir neden olmasın."

-"Bireylerin konaklamasını sağlayacak tesis arıyorlar"

Tontuş, Norveç, İsveç gibi İskandinav ülkelerindeki bireylerin ileri yaş oldukları için kendi bakımlarını yapamadıklarını söyleyerek, "Bireylerin konaklamasını sağlayacak tesis arıyorlar. Neden Eskişehir olmasın bu il. Çünkü iklim olarak çok uygun ve hayat konforu yüksek illerimizden biri. Onun için ileri yaş turizminde Eskişehir bir hedeftir. Umut ediyorum ki gelecekte Eskişehir Türkiye'de çok iyi noktalarda olacak" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 300-350 bin ileri yaş bakıma muhtaç bireylerin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini aktaran Tontuş, "Bunu da üç, dört ile bölmeyi düşünüyoruz. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar gibi illerde ileri yaş bireyleri misafir etmek istiyoruz. Yaşlı turizmine yönelik yeni tesisler yapılması lazım. Sadece yatacak yer değil, sosyal yaşamlarını devam ettirebilecekleri komple bir tesis istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 5120 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim