• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

'İlkokul müdürü, aile hekimini darp etti'

'İlkokul müdürü, aile hekimini darp etti'
Sakarya'da bir ilkokul müdürünün, bir aile hekimini darp ettiği belirtildi.


Sakarya Tabip Odası Başkanı Dr. Fırat Karadenizve Aile Hekimleri Derneği AHEF Bilim Komisyonu Genel Sekreteri Dr. Rıdvan Karagöz tarafından yapılan açıklamada; Adapazarı’nda Camili ASM’de aile hekimi Dr. T.Ö’nün şiddete uğradığı belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzinli olan aile hekimi Dr. T.Ö’ye, İlkokul Müdürü, C.K, 2 gün önce yoğun bakımdan taburcu edilen ve ASM’de kayıtlı olmayan annesi için evde sağlık hizmeti talebinde bulunmuştur.

Dr. T.Ö, hastanın durumundan dolayı 112 acil servisine başvurmasının ve hastanın klinik durumuna göre bir müdahelede bulunmanın daha doğru olduğunu belirtmiştir. Dr. T.Ö, eğer hala evde sağlık hizmeti talepleri olursa mesai sonrasında gelebileceğini anlatmaya çalışırken, okul müdürü C. K tarafından yumruk ve kafa atılarak darp edilmiştir. Dr. T.Ö ASM’deki sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kurtarılmış ve Yenikent Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılmıştır. Dr. T.Ö’nün çekilen beyin tomografisinde kırık ve hematom gözlenmemiştir. Hayati tehlikesi bulunmayan Dr. T.Ö. müşahede altına alınmıştır. Dr.. T.Ö. ilgili yerlere şikayette bulunmuştur. Savcılık şahsın derhal gözaltına alınmasını talep etmiştir. 

"ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALI"

Her vatandaşımızın sağlık hizmeti alma hakkı, hukuk devletinde sosyal devlet anlayışı ile güvence altına alınmıştır. Ancak hizmet talebi şiddet ile olmamalıdır. Sağlık çalışanlarına uygulanana şiddet sebebi her ne olursa olsun cezasız kalmamalıdır. Şiddeti uygulayan kişi, diğer vatandaşların sağlık hizmeti hakkını gasp etmiştir. Gasp ciddi bir suçtur. Cezası ağırdır. 

Sağlıkta ve toplumun diğer alanlarında yükselen şiddet sarmalına acil çözüm taleplerimiz içerisinde şiddeti önleme yasasının etkin bir şekilde yeniden düzenlenip TCK içerisinde yerini almasını talep ediyoruz.

"HER ŞİDDET OLAYI SAĞLIKÇILARDA MOTİVASYON KAYBI YARATIYOR"

Sağlık çalışanları yaşanan her şiddet olayında motivasyon kaybına uğrayıp çalışma aşk ve şevklerini kaybetmekte, zaman içerisinde tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bugünden tezi yok, şiddet uygulayanlara ağır cezalar gelmelidir. Sağlık Bakanlığı artık sağlık çalışanlarını oyalamayı ve yaptığı küçük düzenlemelerle sağlık çalışanlarının ağzına bir parmak bal çalmayı bırakmalıdır.”

 

Bu haber toplam 2914 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim