• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Implant ve Diş Yapısı Hakkında

Implant ve Diş Yapısı Hakkında
Ağız ve diş sağlığı, huzurlu bir şekilde hayatımıza devam edebilmek için büyük öneme sahiptir. Dişler vücudun ortalama olarak en çok kullanıma açık olan alanlarıdır ve gün boyunca sürekli olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Uzun soluklu ve sürekli kullanım sonucu olarak diş yapılarında bozulma ve aşınmalar zamanla ortaya çıkabilmektedir. Bu durumun ortaya çıkmasında en çok genetik faktörler ile bakımsız bir şekilde hayata devam etmek yatmaktadır.

İlerleyen yaşlarla birlikte genetik etki ve çevre etkilerinin yanı sıra kişisel koruma önlem ve yöntemlerinden uzak kalınması diş bölgesinde geri dönüşü olmayan hasarlara sebep olmaktadır. Bu nedenle de sorun ortaya çıkmadan evvel düzenli bir şekilde dişlerin günde en az iki kez fırçalanması ve doğru yöntemler ile temizlenmesi gereklidir.

Düzenli bakım, gerekli önlemler olsa da kimi zaman genetik nedenlere bağlı olarak ya da kaza ve benzeri çevre unsurları nedeniyle dişlerde aşınma ya da kırılma gözlemlenebilir. Bu durumda en etkili tıbbi yöntem bölgede kullanılamayacak durumda olan diş yapısının sökülerek yerlerine implant diş monte edilmesidir. İmplant fiyatları sizleri korkutsa da bu tedavi yöntemi vazgeçilmez ve uygulanması gerekli bir yöntemdir.

İzmir İmplant Tedavisi

İzmir bölgesinin lideri konumunda olan önemli ve gelişmiş bir şehirdir. Bu nedenle de tıbbi gereksinimlere karşı gelişmiş hizmetler kolaylıkla sunulabilmektedir. Bu duruma örnek olarak gösterilecek konu ise yılda ortalama milyonlarca insanın gerek İzmir içerisinden gerekse de İzmir çevresinden tıbbi destek alması gösterilebilir.

İmplant tedavisi, yapay diş köklerinin, vida şekline benzemektedir, çene kemiğine tutturulması yöntemine dayanmaktadır. Diş kökü işlevini yerine getiren implant üzerine protez diş konulur. Yüksek oranda başarı sağlanan bu yöntemde, çok sayıda başarılı operasyon yürütülmektedir. İzmir implant tedavisinde önemli gelişmeler göstermiş olan bir şehirdir. Özel ya da kamu hastanelerinde hasta talebine ya da doktor kararına bağlı olarak çok sayıda implant yerleştirme operasyonu yapılmaktadır.  

Her ne kadar talep edilen bir tedavi yöntemi olsa da fiyatları da insanları tedirgin etmektedir. Buna göre ortalama niteliklere sahip implant fiyatı şu şekildedir:

  • Kemik içine monte implant 1380 TL,
  • Seramik materyalden üretilen porselen 1105 TL’dir.

Bu masrafların yanında klinik ücretleri ve diğer giderler belirtilmemiştir.

İzmir Özel Diş Hastaneleri

İmplant ya da diğer rahatsızlıkların tedavisi için çok sayıda İzmir özel diş hastanesi fırsatları bulunmaktadır. Buna göre tam teşekküllü ve steril ortamlarda tedavi hizmetinin verildiği kliniklerin tercih edilmesi faydalı görülmektedir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim