• BIST 13969.75
  • Altın 6957.43
  • Dolar 48.4484
  • Euro 56.3092
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Bursa 28 °C
  • Antalya 31 °C
  • İzmir 33 °C

İngiltere’de Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı Krizinde Acil Servis Başvuruları %36 Arttı

İngiltere’de Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı Krizinde Acil Servis Başvuruları %36 Arttı
İngiltere Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Koleji verilerine göre, ruh sağlığı sorunları nedeniyle acil servislere başvuran çocuk ve gençlerin sayısı son yıllarda belirgin şekilde yükseldi.

İngiltere Kraliyet Pediatri ve Çocuk Sağlığı Koleji (RCPCH), İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS England) verilerine dayanarak ruh sağlığı krizi yaşayan 6-17 yaş arası çocuk ve gençlere ilişkin güncel analizi kamuoyuyla paylaştı. Kendine zarar verme, yeme bozuklukları ve duygusal kriz gibi nedenlerle acil servislere yapılan başvuruların 2019-2025 döneminde %36 arttığı bildirildi. Geçen yıl ruh sağlığı gerekçesiyle acil servise başvuran çocuk ve genç sayısının 75 bin 491'e ulaştığı kaydedildi.

En Yüksek Artış 6-9 Yaş Grubunda

Analiz sonuçları, acil servis genel başvurularındaki artış %8 seviyesinde kalırken en dikkat çekici tırmanışın 6-9 yaş grubundaki küçük çocuklarda yaşandığını gösterdi. Ayrıca hastaneye başvuran 6 bin 200’den fazla çocuk ve gencin acil servislerde 12 saatten uzun süre beklemek zorunda kaldığı saptandı.

"Toplum İçinde Yeterli Destek Bulunamıyor"

Acil servislerin ruh sağlığı krizi geçiren çocuklar için uygun bir ortam sunmadığını vurgulayan RCPCH yetkilileri, toplum temelli destek mekanizmalarının yetersizliği nedeniyle ailelerin mecburen bu birimlere yöneldiğini ifade etti. RCPCH Ruh Sağlığı Sorumlusu Dr. Sam Jones ve sivil toplum temsilcileri, acil servislerdeki uzun bekleme sürelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek durumun acil müdahale gerektiren ulusal bir krize dönüştüğünü vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim