• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

İngiltere'de skandal! Türk 'sahte doktor' kadınları bu hale getirdi...

İngiltere'de skandal! Türk 'sahte doktor' kadınları bu hale getirdi...
İngiltere basını, tıp eğitimi aldığı iddiasıyla kadınları kandırıp botoks yapan Türk 'sahte doktor' ile çalkalandı.

Türkiye ve ABD'de tıp eğitimi aldığını söyleyerek kadınları kandıran ve onlara sahte botoks yapan 42 yaşındaki Türk vatandaşı Ozan M., İngiltere basınının gündemine oturdu. Ülkenin başkenti Londra'nın Uxbridge bölgesinde yaşanan sahte botoks olayları, mağdur kadınların şikayetleri üzerine ortaya çıktı.

 

sahte-turk-doktor-1.jpg

Yüzleri ve gözleri şişerek tanınmaz hale gelen kadınların şikayetinin ardından, Ozan M. hakkında soruşturma başlatıldı. Ozan M., açılan soruşturma kapsamında önceki gün hakim karşısına çıktı. Mahkemede hazır bulunan şikayetçi kadınlar yaşadıkları süreci anlattı; bu sırada söz konusu mağdur kadınların yüzlerinin ne hale geldiğini gösteren fotoğraflar jüri ile paylaşıldı.

 

sahte-turk-doktor-2.jpg

Kendisini doktor olarak tanıtan Melin'in, kadınları evlerinde ve güzellik salonlarında ziyaret ettiği öğrenildi. Avukat Simon Jones, "Şikayetçilere Türkiye ve ABD'de cerrahi eğitim aldığını söylemiş fakat bunun bir yalan olduğu ortaya çıktı" dedi.

Yapılan incelemede Ozan M.'nin, botoks yerine başka kimyasal maddeler kullandığı ortaya çıktı. Tıbbi olmayan bu müdahalenin yan etkilerinin çok ciddi olduğu ifade edildi. 

 

sahte-turk-doktor-3.jpg

Ozan M.'nin sahte botoks uygulamalarının kurbanlarından, Dorset bölgesinde yaşayan 62 yaşındaki Marcelle King, "2013'te yapılan operasyon sonrasında yüzümde yanık hissettim. Sanki derimin altında bir kimyasal yanıyordu" ifadesini kullandı. King, "Her tarafım kaşınıyordu ve yanık çok ciddiydi" ifadesini kullandı.

 

sahte-turk-doktor-4.jpg

Bir diğer şikayetçi ise Bristol'de yaşayan 58 yaşındaki Carol Kingscott oldu. Kingscott da "Operasyonun ardından sanki kavgaya karışmışım gibi her yerim şişti" açıklamalarında bulundu. 

 

sahte-turk-doktor-5.jpg

Üçüncü şikayetçi 46 yaşındaki güzellik uzmanı Jozette Sheppard ise yapılan sahte botoks işleminin ardından yüzünde kalıcı sorunlar oluştuğunu ve 6 ay boyunca yeme ve içme güçlüğü ile mücadele ettiğini söyledi.

 

sahte-turk-doktor-6.jpg

Hakkındaki şikayetlerin ardından Bournemouth Kraliyet Mahkemesi'nde yargılanan Ozan M.'nin bir sonraki mahkemesinin 8 Haziran'da görüleceği belirtildi. Ozan M., yeniden yargılanacağı bu tarihe kadar kefaletle serbest bırakıldı. (THE SUN, DAILY MAIL, BBC)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4622 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim