• BIST 9530.47
  • Altın 2477.956
  • Dolar 32.4838
  • Euro 34.8308
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

İnsan sağlığını tehdit eden böcekler için ilaçlama yapılmalı!

İnsan sağlığını tehdit eden böcekler için ilaçlama yapılmalı!
İşyerlerinde ve evlerde bulunan böcek ve haşereler, büyük bölümü insan sağlığını tehdit eden canlılar olarak gösterilebilirler.

Bu canlılar sarılık, veba, tifo, deri hastalıkları gibi birçok hastalığa zemin hazırlarlar. Böcek ve haşere olarak adlandırılan canlı türleri,  gezindikleri alanlara salya ve dışkı bırakan canlılardır. Yine bazı haşere türleri, insanları ısırdıklarında dokularda bazı hasarlara yol açan organizmalardır. Zararlı olan bu canlılardan ilaçlama yaparak kurtulmak ve temiz bir yaşam alanına sahip olmak en iyi çözüm olacaktır. Dolayısıyla ev ilaçlama işi ya da genel adıyla böcek ilaçlama işleri, birçok kişinin faydalanmak zorunda kalabileceği, faydalanmak isteyebileceği işler olabilir.

Böcek İlaçlama İşlerini Yapmanın Doğru Yolu

Böcek/haşere ilaçlama işleri, bireysel çözümler, bireysel yöntemler uygulanarak yapılabilir. Ama bu durum bazı problemlerin ortaya çıkmasına da sebep olabilir. İlaçlama işini kişisel olarak yapmak böceklerin daha fazla çoğalmasına yol açabilir. Çünkü yanlış olarak uygulanan ilaçlar, bazı ilaçlara karşı bağışıklığı olan canlılardan kurtulmak yerine daha da çoğalmalarına neden olabilmektedir. Kullanılan kimyasallar insan sağlığına zarar verebilir ve çözüme ulaşılmadığında ise maddi kayıplara neden olur. Tüm bunlar düşünüldüğünde, böcek ilaçlama işinin eğitimli ve işlerinde profesyonel ekipler tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

İşin bir başka yönü de böcek ilaçlama işinde ‘profesyonel firma’ ya da ‘uzman firma’ olarak anılmayı hak eden, gerçekten de profesyonel ve uzman ekiplere sahip olan firmayı tespit etmektir. Google arama kutusuna Anadolu Yakası Böcek İlaçlama yazarak yüzlerce firmanın ismine ulaşabilirsiniz ama doğru firmayı bulamayabilirsiniz. Bunun nedeni sonuçlarda yer alan ve böcek ilaçlama şirketi olarak hizmet veren firmaların birçoğunun ruhsatsız olarak çalışmaları, eğitimsiz personelle ve uygun olmayan kimyasallarla hizmet vermeyi tercih etmeleridir. Tabi bu sistem bir tercihten ziyade, firmanın gerekli yatırımları yapmak için gerekli olan maddi güce sahip olmamasından kaynaklanmaktadır.

Avrupa Yakası Böcek İlaçlama türündeki kelimeleri kullanarak yapacağınız aramalarla ulaşabileceğiniz ya da firmadan hizmet alan kişilerden aldığınız tavsiyelerle görüşebileceğiniz bazı böcek ilaçlama firmaları ise daha farklı özellikler taşıyan firmalar olacaktır. Bu firmalar, uygun referanslara, uzman ekiplere ve donanıma sahip olan, sonuç garantisi veren, Sağlık Bakanlığı-Türkiye Halk Sağlığı Kurumu‘nun uygun bulduğu kriterler doğrultusunda ve ruhsatlı olarak hizmet veren firmalardır. Genellikle piyasanın önde gelen firmalarıdır ve isimleri bilinen şirketlerdir. Örneğin böcek ilaçlama sektörünün lider firmaları arasında bulunan, İstanbul’un Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında yer alan adreslere saatler içimde böcek ilaçlama hizmeti veren, en büyük böcek ilaçlama firmalarından birisi olan Batı Haşere Kontrol Hizmetleri firması, piyasada en çok tanınan ve ismi bilinen firmalardan birisidir. Böyle bir firmadan yardım almak, böcek ilaçlama işini en doğru şekilde yapmak anlamına gelecektir.

Böcek İlaçlama İşinde Kullanılan Yöntemler ve İşin Maliyeti

Yaşam alanlarını tehdit eden bu canlılardan kurtulmak amacıyla ilaçlama şirketlerinin kullandıkları çeşitli yöntemler vardır. Uygulanacak yöntemler, mücadele edilecek haşere türüne ve bulunduğu yere göre farklılık gösterir. Tabi böcek ilaçlama İstanbul için de diğer şehirler için de aynı standartlara sahip olan, farklı bölgelerde olan alanlar için aynı uygulamaların yapıldığı işlerdir. Ama mücadele edilen haşere türüne ve ilaçlanan mekânın ihtiyaçlarına göre belirlenen, farklı şekillerde yapılan uygulamalar olabilir.

Evlerde genellikle kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama yöntemleri tercih edilir. Bu uygulamalar insan sağlığını tehdit etmez ve uygulama sonrası temizlik yapmayı da gerektirmez. Fakat bu uygulamalar yeterli değilse kokulu ilaç uygulaması yapılır. Bu yöntem uygulanmadan önce evde var ise kedi, köpek gibi hayvanlar ve insanlar ilaçlama yapılacak ortamdan çıkartılır. İlaçlama sonrası ev havalandırılır ve temizlik yapılır.

Böcek ilaçlama işi maliyetler açısından değerlendirildiğinde, oldukça düşük fiyatlarla yapılan bir iş, düşük fiyatlarla sunulan bir hizmet olarak değerlendirilebilir. Örnek verdiğimiz Batı Haşere Kontrol Hizmetleri firmasının kendi web sitesi olan batibocekilaclama.com adresinde söz edilen fiyatlar, 500 m2 büyüklüğündeki alanlar için 200-250 TL civarına çıkan fiyatlardır. Sonuç garantisi verilerek bu kadar düşük ücretle yapılan böcek ilaçlama işleri için başka çözümler aramak, sağlığınızı tehlikeye atmak ya da böceklerin ortadan kalkmamaları, çoğalmaları riskleriyle uğraşmak mantıklı yollar olmayacaktır. Rn iyi çözüm yolu, çok uygun fiyatlarla ve uygun şartlarla hizmet veren Batı Haşere Kontrol Hizmetleri firması gibi şirketlerim sağladıkları hizmetlerden faydalanmak olacaktır.

İlandır

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim