• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

İnternetten hasta kontrolü olur mu?

İnternetten hasta kontrolü olur mu?
Bir hasta kendi kendine şekerini ölçüp doktoruna bildirirse doktor hastaneden maille ona ilaç vb. düzenlemesi yaparsa hastaneye gidip gelme masrafı zaman israfı vb. ortadan kalkacakmış.

O zaman her hasta kendi şekerini ölebilecekse, kendi tansiyonuna bakabilecekse hemşireliğe ne gerek var, ilerleyen zamanda doktora ne gerek var. Her hasta kendi şekerine baksın, internette geliştirilecek bir başka uygulama ile de alacağı ilacın miktarını ölçümünü yapsın kendi ilacını da kendisi yazsın. Hastanelere de gerek kalmasın. 

Anlat Derdini Feridun Ağabeye

Geçtiğimiz günlerde gazetenizde okuduğumuz haber beni şoke etti!.. Maille tedavi uygulaması başlıyormuş ve hasta ile doktor maille haberleşecekmiş, hastaneye gitmeye gerek kalmayacakmış.

 

Bir hasta kendi kendine şekerini ölçüp doktoruna bildirirse doktor hastaneden maille ona ilaç vb. düzenlemesi yaparsa hastaneye gidip gelme masrafı zaman israfı vb. ortadan kalkacakmış. O zaman her hasta kendi şekerini ölebilecekse, kendi tansiyonuna bakabilecekse hemşireliğe ne gerek var, ilerleyen zamanda doktora ne gerek var. Her hasta kendi şekerine baksın, internette geliştirilecek bir başka uygulama ile de alacağı ilacın miktarını ölçümünü yapsın kendi ilacını da kendisi yazsın. Hastanelere de gerek kalmasın. Bu teknoloji merakı iyice aldı başını gitti. İnsanda insanlık bırakmadı!

 

Bakın ben üniversite mezunu ve çok iyi internet kullanan biriyim. Yaşım henüz 26. Benim annem kanser tedavisi görüyor. Geçtiğimiz gün şeker komasına girmiş anlayamadık. Şeker ölçen cihazımız mı yoktu evde? Ne alakası var? Vardı. Ve benim ilk ölçtüğüm oydu. Annemin şekeri ölçümde 110 çıkmıştı. Ama annem önce halsizleşmiş, sonra şuurunu kaybetmeye başlamış, sonra gözleri sabit halde söyleyemez konuşamaz olmuştu. 112'ye haber verdik ve korkuyla beklemeye başladık. Ambulans çok kısa zamanda geldi şükür. Ama o geldiğinde annem dışarıdan bakıldığında ölmüş gibiydi. Ağlaşıyorduk. Doktor gelip bir kontrol etti. Şeker komasına girmiş dedi. Hemen serumla birlikte şeker takviyesi yaptılar. Annem birkaç dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi kendine geldi ve "Ne oluyor, ben neredeyim?" demeye başladı. Meğer annemin şekeri 20'ye düşmüş. Az daha yetişmeselerdi sonuç ne olurdu bilemiyorum?

Söyler misiniz, şimdi benim ölçümüm niçin 110 çıktı? Cihaz mı bozuktu? Ben mi ölçemiyordum? Oysa kaç aydan beri kullandığımız bir yöntem? Bence internetten hasta kontrolü sistemi yeniden gözden geçirilmeli. İnsanlarımızı önemsemeliyiz.

Suzan N.-İstanbul

 

Eğitim seviyemizi yükseltmek için

 

Eğitim seviyesini düzeltmek için bazı düşüncelerime yer verirseniz sevinirim. Eğitimde öğretmenlerimizin ve başarı dereceleri çalışma aktivitelerine göre şekillenir.

 

Öğretmenlikte demirin sanata dönüştürülmesi gibi zor bir görev aşkı vardır. Bu, öğretmenler için çok önemlidir. Onun için genel olarak tüm öğretmenlerin okulda anket yapılarak her öğretmenin başarı seviyesi tespit edilmeli, titizlikle eğitimi zayıf olan başarı derecesi düşük olan öğretmenlerin elenerek başka devlet memurluklarına geçiş sağlanmalıdır. Emeklilik yaşı gelen öğretmenlerimiz görevlerine son verilerek emekli edilmelidir. 45 yaş üstü öğretmenlerin beyin aktivitesi zayıfladığı için başarılı eğitim verememekte, bu nedenle istirahatli devlet memurluğuna geçiş sağlanmalıdır. Almanca Dili Eğitimi, zorunlu dil eğitiminden mutlaka çıkarılmalıdır. İlkokul öğrencilerine seçmeli din dersinde 5. Sınıfa kadar namaz sureleri ezberletilmeli ve namaz nasıl kılınır öğretilmelidir. El yazı sisteminden, düz yazı sistemi daha başarılı olduğu ve kolay öğrendikleri görülmüştür. İlkokul dersleri, öğrencilerin bazı konuları anlayabileceği şekilde hafifletilerek yeniden düzenlenmelidir. Müzik öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliği ortaokuldan itibaren başlatılmalıdır. Ortaokulu okuyan öğrenciler resim öğretmeni olmasına rağmen en kolay ev resmi dahi çizemiyorlar. Müzik ve beden eğitimi dersleri haftada bir ders sınıf öğretmenleri tarafından idare edilebilir.

 

Öğretmenlerin kıyafeti; her mesleğin ve sanatın konsantrasyonu sağlayan kendine özgü sembolü ruhen tamamlayıcı yapmış olduğu işin esastır. Onun için öğretmenlerin eğitim kıyafetleri belli olmalıdır. Görüş ve düşüncelerimi değerlendirmeye almanızı arz ederim, saygılarımla.

Nihat Yılmaz

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4114 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim