• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

İntra Aortik Balon Pompası Alımı hakkında duyuru

İntra Aortik Balon Pompası Alımı hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından İntra Aortik Balon Pompası Alımı (2017/392600) hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 36385208-949-E.503-  01/03/2018
Konu: İntraaortik Balon Pompası Alımı
           (2017/392600)

.................... VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Bakanlığımız tarafından, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve verimli bir şekilde sunulması, kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesi, özellikle yeni açılacak sağlık tesislerinin tıbbi cihaz ve demirbaş ihtiyaçlarının karşılanması için merkezi alımlar yapılmaktadır. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce 34 Adet İntraaortik Balon Pompası Alımı yapılmıştır.

Anılan ihale, birim fiyat 87.780,00 TL; toplam fiyat 2.984.520,00 TL bedel ile ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi Maquet Tıbbı Sistemler Sanayi Ve Ticaret A.Ş. firmasının uhdesinde kalmış olup, 14.02.2018 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

Yüklenici firmayla akdedilmiş olan mezkur sözleşmenin 8.1. maddesinde: “İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılıklar olması halinde ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır” şeklinde hükme bağlandığından; işin ifasıyla ilgili olarak, sözleşme metninin dışında; idari şartname, teknik şartname ve zeyilname hükümlerine de dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir. İhale dokümanlarında çelişki söz konusu olması durumunda, sözleşmenin 8.2. maddesinde bulunan hükmün uygulanması esastır.

Taşınır Mal Yönetmeliğinin 15. Maddesinin 2. Fıkrasında belirtilen “Alımı bir merkezden yapılarak birden fazla birime doğrudan teslim edilen taşınırlar için, taşınırın teslim edildiği birimlerce iki nüsha Taşınır Geçici Alındısı düzenlenir ve bir nüshası alımı yapan birime gönderilir. Alımı yapan birim, bu alındıya dayanarak, ödemeye ve kendi giriş kayıtlarına esas olmak üzere Taşınır İşlem Fişi düzenler. Diğer birimlerden alınan geçici alındılar, düzenlenen bu fişin idarede kalan nüshasına bağlanır. Alımı yapan birimce giriş kayıtları yapıldıktan sonra düzenlenecek Taşınır İşlem Fişiyle de ilgili diğer birimler adına çıkış kaydedilir.” hükmüne yer verilmiştir. Bu kapsamda yapılması gerekli işlemlere esas malın teslim alınmasından sonra 2 (iki) adet ıslak imzalı düzenlenecek Taşınır Geçici Alındısı ve 4 (dört) adet Mal Muayene ve Kabul Komisyonu Raporunun ivedilikle Genel Müdürlüğümüze intikali sağlanmalıdır.

Teslimi/montajı yapılan cihazın, ihale dokümanı gereği 5 (Beş) yıl garantisinin varlığı unutulmamalıdır. Söz konusu cihaz ile ilgili olarak, teslimin yapıldığı sağlık tesisinin ilgili birimlerince ihale dokümanları çerçevesinde gerekli takibinin yapılması; yetkili servislerce cihaza yapılan müdahalelerin kayıtlarının muntazam olarak tutulması gerekmektedir.

İhale dokümanı çerçevesinde; cihaz ile ilgili bildirimlerin, yetkili servisin müdahale tarihleri ve arızanın giderilme süresi gibi bütün detay bilgilerin kayıt altına alınması gereğinin, cihazların verimliliği ve firmaya yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda yapılması muhtemel yaptırımlar açısından büyük önem arz ettiği bilinmelidir.

İhale dokümanlarında düzenlenen garanti süreleri, bakım ve onarım şartları, yedek parça temini vb. hükümlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve ilgililere tebliğ edilmesi, teslim ve montajı yapılacak cihazdan alınacak verimin üst seviyede olmasına katkı sağlayacak her türlü önlemin alınması ihale dokümanı ve mevzuat gereği olduğu unutulmamalıdır.

Yukarıda bahsedilen iş ve işlemlerin yapılması sırasında yüklenici firmadan, mezkûr ihalenin ihale dokümanı ile akdedilen sözleşmenin hükümleri dışında herhangi bir ilave talepte bulunulmaması; işin süresinde tamamlanabilmesi için yüklenici firmaya, ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri dışına çıkılmadan, gerekli kolaylığın sağlanması ve yapılacak her türlü bildirimlerin, yürürlükteki mevzuata uygun olarak (iade taahhütlü, elden teslim vb.) usulüne uygun yapılması gerekmektedir.

Bakanlığımız tarafından merkezi alım kapsamında alımı yapılan cihazların takibinin etkin bir şekilde yapılması, ihale dokümanlarına kolay erişim, yüklenici firmalar ile sağlık tesislerimiz arasında yaşanan sorunlara erken müdahale, yeni yapılacak alımlar için şartnamelerde gerekli iyileştirmelerin yapılabilmesi ve sağlık tesislerinden geri bildirim alınması amacıyla Merkezi Tıbbi Cihaz Geri Bildirim Uygulaması oluşturulmuştur. Söz konusu uygulamaya https://merkezitibbicihazgeribildirim.saglik.gov.tr/Login.aspx web adresinden ve Genel Müdürlüğümüz Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanlığının ana sayfasından ulaşım sağlanabilmektedir. Uygulama, saglik.gov.tr uzantılı e-posta adresine sahip olan tüm personelimize hizmet verecek şekilde hazırlanmıştır. Uygulamanın ana sayfasında yer alan e-posta adresi kısmına “saglik.gov.tr” kullanıcı adı, şifre kısmına ise “saglik.gov.tr” şifre bilgisi girildikten sonra uygulamaya erişim sağlanabilmektedir.

Alıma ait tüm ihale dokümanları, taahhütnameler, yedek parça fiyat listesi, cihaz ve cihazla birlikte verilecek malzemelerin görselleri ve diğer ilgili dokümanlar Merkezi Tıbbi Cihaz Geri Bildirim Uygulamasına yüklenmiş olup, ayrıca Genel Müdürlüğümüz http://khgm.saglik.gov.tr/DBT/11/TumDuyurular web adresinden de anılan dokümanlara ulaşım sağlanabilecektir.

Yazımızın ilgili sağlık tesislerine tebliğ edilerek, bahsi geçen iş ve işlemlerin ivedilikle yerine getirilmesinin sağlanması, kurulum gerektiren cihazlarda uygun görülen yer/yerlerin en kısa süre içerisinde yüklenici firmaya gösterilmesi ve bu konuda aksaklığa meydan verilmemesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

e-imzalıdır.

Musa KORKUT
Bakan a.
Daire Başkanı

Ekler:
- Tahsisat Listesi
- İhale Dokümanı ve Diğer Belgeler

Dağıtım:
Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa,
Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul,
İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Manisa, Muğla,
Nevşehir, Ordu, Sakarya, Tokat Valiliğine

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11592 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim