• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Invamed'den tıkanan kan damarlarını açarak pıhtıları çıkaran sistem

Invamed'den tıkanan kan damarlarını açarak pıhtıları çıkaran sistem
Invamed tarafından üretilen Dovi Thrombo Aspiration System; trombektemi işleminin bir parçası olarak kullanılıyor ve tıkanan kan damarlarını açarak pıhtıları çıkarıyor.

Türkiye'den dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Dovi Thrombo Aspiration System, kılavuz tel sistemi sayesinde damar duvarı hasarını önlüyor.

Invamed açıklamasına göre, venöz tromboembolizm (VTE) hastalığı, kan dolaşımındaki venlerde oluşan pıhtıların neden olduğu bir sağlık sorunu olarak öne çıkarken, "derin ven trombozu (DVT)" ve "akciğer embolisi" olarak iki ana şekilde görülebiliyor.

Derin ven trombozu, genellikle bacaklarda meydana gelirken, kan akışını engelleyebilen ve bacakta şişlik, ağrı ve hassasiyete neden olan pıhtıyı ifade ediyor. Bu pıhtı, parçalar halinde kopup akciğere giderse "akciğer embolisi" adı verilen daha ciddi bir sağlık problemi ortaya çıkıyor. Akciğer embolisi; solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, kalp atışında hızlanma ve hatta ölüme neden olabiliyor.

VTE; uzun süreli yatak istirahati, uzun süreli seyahat, travma, ameliyat, kanser, hormonal değişiklikler, gebelik, sigara içme ve bazı genetik faktörler gibi birçok nedenle ortaya çıkabiliyor. Risk faktörleri arasında yaşlılık, aşırı kilo, kalp ve akciğer hastalıkları yer alıyor.

Rahatsızlığın tedavisinde genellikle kan pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar, pıhtıyı çözmeye yardımcı olan ilaçlar ve basınçlı çoraplar kullanılıyor, bacak egzersizleri yapılıyor. VTE tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor ve hatta ölümle sonuçlanabiliyor.

- Birçok ülkeye ihraç ediliyor

Invamed AR- GE laboratuvarlarında geliştirilip kampüsünde üretilen Dovi Thrombo Aspiration System; trombektemi işleminin bir parçası olarak kullanılıyor ve tıkanmış olan kan damarlarını açarak pıhtıları çıkarıyor.

Dovi Thrombo Aspiration System ile özel bir kateter sistemi tasarlandı. Bu sistemle kateterin ucu, tıkanan damar veya arterin içine yerleştiriliyor. Böylece kateterin ucunda bulunan vakum cihazı, pıhtıyı emerek kan damarından çıkarıyor. Sistemin, diğer trombektemi sistemleriyle birlikte veya tek başına kullanılabilen bir yapısı bulunuyor.

Türkiye'den dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Dovi Thrombo Aspiration System, kılavuz tel sistemi sayesinde damar duvarı hasarını önlüyor, yan aspirasyon penceresiyle duvara yapışan trombüsün verimli bir şekilde aspirasyonunu sağlıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim