• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

İş adamları Ankara için hedef büyüttü

İş adamları Ankara için hedef büyüttü
TÜGİAD Ankara Başkanı Naslı: "9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara'yı dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebiliriz"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara'nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirilebileceğini belirtti.

Naslı, yaptığı açıklamada, Ankara'ya değer katacak projeler üzerinde çalıştıklarını, bu projelerde önceliğin turizme verildiğini ifade etti.

Dünyada ve Türkiye'de termal yer altı sularına dayalı tatil ve şifa turizminin büyük boyutlara ulaştığına işaret eden Naslı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnsanların sağlıklı yaşam, zindelik ve güzellik gibi konulara ilgi ve talebinin artması bu turizm dalına yatırımları artırdı. Ankara'da bu projeyi gerçekleştirmek hayal mi, değil. Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı ilçeleri çok zengin termal kaynaklara sahip. Ancak bu kaynaklar turizmde yeterince değerlendirilemiyor. Özellikle de yabancı turiste Ankara'nın bu zenginliği anlatılamıyor. Ankara'daki 56 termal otelin 3 bin 622 yatak kapasitesi var ama Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece ve sadece 297'si termal otelleri tercih etmiş. Aynı verilere göre Ankara'daki termal otellerin 2013'teki doluluk oranı ise sadece yüzde 14,85'te kalmış."

TÜGİAD Ankara olarak, bu konuda ellerini taşın altına koymaya karar verdiklerini, öncelikle kentin potansiyellerini, yabancıların taleplerini belirlemek için bir fizibilite çalışması yapacaklarını belirten Naslı, şunları kaydetti:

"Eksiklerimizi ortaya koyduktan sonra, proje daha somut hale getirilecek. Önümüzü görme imkanı ortaya çıkacak. Sorunları aşma konusunda da kamu kurumlarından yardım talep edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi sınırlarının, tüm Ankara'yı kapsayacak şekilde genişlemesi, bu projenin gerçeklemesi için fırsat yarattı. TÜGİAD olarak Ankara'nın geleceğinde turizmin çok önemli yer tutacağına inanıyoruz. Turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize de yatırımlarını Ankara'ya yapmalarını öneriyoruz. 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara'yı dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebiliriz"

Naslı, özel sektörün ardı ardına açtığı modern hastanelerin yanı sıra Bilkent ve Etlik bölgelerinde sağlık vadileri kurulmasıyla Ankara'nın Türkiye'nin önemli sağlık merkezlerinden biri haline geleceğini, termal turizm ile sağlık turizminin entegre hale getirilebileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 4495 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim