• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

“İşlevselliğinizi Kaybettiğinizi Düşünüyorsanız Uzmanından Destek Alın”

“İşlevselliğinizi Kaybettiğinizi Düşünüyorsanız Uzmanından Destek Alın”
Psikoterapinin ne zaman alınabileceğinden bahseden Uzman Klinik Psikolog Beldem Sekban, "Bazen hayatımızda bir şeyler olur ve bunlarla baş edemediğimizi hissedebiliriz....

Psikoterapinin ne zaman alınabileceğinden bahseden Uzman Klinik Psikolog Beldem Sekban, "Bazen hayatımızda bir şeyler olur ve bunlarla baş edemediğimizi hissedebiliriz. Böyle bir durumda da istersek bir uzmandan destek alabiliriz" dedi.

Psikoterapiye ne zaman ihtiyaç olduğu konusunda çeşitli bilgilendirmelerde bulunan BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Beldem Sekban, "Gündelik ihtiyaçlarımızı yerine getiremez olduğumuzda, doktora gittik herhangi bir sebep yok ama vücudumuzda bazı fiziksel belirtiler, ağrılar fark ettiğimizde, baş edemediğimizi hissettiğimiz stresli yaşam olayları, bir travma sonrası ortaya çıkan kişiyi rahatsız eden durumlar, ilişkisel problemlerimiz, uyku, iştah ve konsantrasyonda bozulmalar olduğunda uzmanından destek alabiliriz" açıklamasında bulundu.

"Değersizlik ve yetersizlik durumunda da destek alın"

Yoğun kaygılar ve kafadan atılamayan bazı düşüncelerin de tedavi edilmesi gerektiğini belirten Sekban, "Takıntılar olduğunda, dış görünümümüzde başkalarının gözlemlemediği, önemsemediği bir ya da birçok kusur algılama, bedenimizde kusur olarak algıladığımız bu durumları bize rahatsızlık verecek düzeyde sürekli düşünme ve takma hali oluştuğunda, öfkemizi kontrol edemediğimizi daha dürtüsel-saldırgan bir tutum içine girdiğimizi fark ettiğimizde, bırakmak için çabaladığımız ancak başaramadığımız alışkanlıklarımız, bağımlılıklarımız, gündelik hayatımızı etkileyen fobilerimiz var ise yineleyici intihar düşüncelerimiz olduğunda, hayattan zevk alamama, ilgi kaybı, bitkinlik, umutsuzluk, mutsuzluk, değersizlik, yetersizlik vb. duygular hissettiğimizde de uzmandan destek alabiliriz" dedi.

Psikoterapi süreci nasıl olmalı?

Psikoterapinin yapısının çeşitli ekollere göre değişkenlik gösterebildiğinin altını çizen Sekban tedavi süreci hakkında şunları söyledi:

"Bilişsel Davranışçı Terapi ekolüne göre süreçten bahsedecek olursam genel olarak ilk görüşmelerde danışana özgü bir tedavi planı oluşturulur. Danışanla terapi hedefleri belirlenir. Bu terapi hedefleri doğrultusunda da diğer seanslar şekillendirilir. Bireysel psikoterapi seansı 45-50 dakika sürer. Tek seanslık bir süreç olmaz. Kişi seans sonunda iyi hissedebilir ama bu iyileşmek demek değildir. Bunun için bir sürece ihtiyaç vardır ve değişim için gerekli süre kişiden kişiye farklılık gösterir. Gerekli görülen durumlarda danışana psikiyatri, nöroloji, beslenme ve diyetetik, endokrinoloji vb. birimler arası yönlendirmeler yapılarak destekleyici tedavi uygulanabilmektedir. Özellikle psikiyatri bölümüyle koordineli çalışmak çok kıymetlidir. Çünkü bazı durumlarda tek başına psikoterapi ya da tek başına medikal destek yeterli olmaz. İkisine birlikte ihtiyaç duyulabilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim