• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

"Isparta Sağlık Kenti Olmaya Aday, Teşvik Verilip Girişimci Desteklenmeli"

"Isparta Sağlık Kenti Olmaya Aday, Teşvik Verilip Girişimci Desteklenmeli"
Isparta'nın alt yapı ve iklimi bakımından ' sağlık kenti' olmaya aday olduğu, bu alanda verilecek teşviklerle girişimcilerin desteklenmesi gerektiği bildirildi.

Isparta'nın alt yapı ve iklimi bakımından ' sağlık kenti' olmaya aday olduğu, bu alanda verilecek teşviklerle girişimcilerin desteklenmesi gerektiği bildirildi.

Isparta İl Genel Meclisi üyesi Selim Sözer, 110 bin metrekarelik alana yapılacak 600 yataklı hastanenin bir an önce tamamlanıp, buraların ihtisas hastanelerine dönüştürülerek bir sağlık kampusu haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Sözer, bununla birlikte Isparta'nın kent imajının oluşmasında 'Gül' , 'Göl' ve 'Ortak Yaşama Kültürü'nün de hayata geçirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Sözer, "Bundan 50 yıl sonra Isparta'nın nasıl bir vizyona sahip olacağının şimdiden tartışılması gerektiğine değinerek, "Isparta'nın vizyonunu ve gelişim alanlarını belirleyip, oluşturulacak hedefler doğrultusunda planlamalar yapması gerekir. Isparta sağlık altyapısı ve iklimi bakımından sağlık kenti olmaya aday bir ildir. Isparta bir sağlık kampusu haline getirilmelidir. Bunun içinde halen yapılması gündemde olan 600 yataklı devlet hastanesi 110 bin metrekarelik alana yapılarak, mevcut hastanelerin ihtisas hastanelerine dönüştürülmesi gerekir. Sağlık ve sağlık turizmi için teşvik getirilerek girişimcilerin yönlendirilmesi yapılmalıdır." diye konuştu.

Isparta'nın ya sıradan gelişen insanların yığıldığı varoşları olan bir kent olacağını, ya da bilimsel ve fiziksel alt yapı, eğitim, sağlık olanakları çok yüksek, kültürel ve sosyal aktivite imkanları gelişmiş bir kent olma statüsüne kavuşacağını ifade eden Sözer, şunları söyledi:

"Üniversite ile işbirliği yapılarak bilim ve teknoloji merkezleri kurulmalı. Tarihi mekanlar canlandırılmalı. Tarımda ürün planlamaları yapılmalı. Isparta OSB'si ihtisas OSB'ye dönüştürülebilir. Önemli caddelerdeki yapıların gül motifleri kullanılarak boyanmalı. Gül ile ilgili bir belgesel yapım hazırlanmalı. Gülü ilk getiren İsmail Efendi'nin hayat hikayesi ve gülün geldiği Kızanlık bölgesi ve gülleriyle ünlü Isfahan veya Şiraz şehirleriyle kardeş şehir çalışması yapılabilir. Önce Türkiye'deki sonra tüm dünyadaki camilerin gülsuyu veya gül esansı ile gül kokutulması, Cuma günleri tüm Isparta cadde ve sokaklarının gül kokması sağlanabilir. Ulusal "gül şiirleri" yarışması düzenlenerek gül üzerine halk ve sanat müziği dallarında beste yarışması düzenlenebilir."

 

 

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim