• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Isparta'da Bel Okulu Açıldı

Isparta'da Bel Okulu Açıldı
Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Isparta Devlet Hastanesi Yunus Emre ek binasında, bel ağrısı çeken vatandaşlar için Bel Okul’u açıldı.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, bel ağrısı çeken vatandaşlara yönelik eğitim verilen ve ağrılarından kurtulmaları için kültür fizik hareketleri gösterilen okulu ziyaret etti. Bel rahatsızlıklarının toplumun yüzde 90’ının ilgilendirdiğini belirten Yavuz, "Hayatımızın bir döneminde mutlaka bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Buradan yola çıkarak hastalarımıza halkımıza bir faydamız olabilir mi diye araştırmalar içerisini girdik bu anlamda bizim hastanemizin fizyotrapi uzmanları ve fizyoterapistlerin olağan üstü çalışmalarını ve gayretlerini gördüm buradan da onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Ne yapabilirizden yola çıktığımız zaman böyle bir uygulamanın var olduğunu gördüm. Bel okulu uygulamasının bir çok hastanede olmayan hele Isparta’da olmayan bir uygulamayı ilk olarak Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre ek binamızda gerçekleştirdik" dedi.

"Bel ağrısı bir sinyaldir"

Okulda, fizyoterapistler eşliğinde yaklaşık bir seansta 10 hastaya bel ili ilgili egzersizler verdiklerini dile getiren Yavuz, "Bu anlamda onların bu hastalığı bu ağrıyı daha düşük düzeyde hissetmelerini, ağrılarını gidermelerini geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Buradaki amacımız hastalarımızın hayat kalitelerini, yaşam kalitelerini hissetmektir. Ben de şahsen hayatımın bir döneminde bu ağrıları çeken biri olarak ne kadar zor, ne kadar ağır bir işlem olduğunu sıkıntı olduğunu yakından biliyorum. Bu ünitenin faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kaydetti.

Bel ağırlarının bir sinyal olduğunu kaydeden Yavuz, "Vücudumuzun neresinde olursa olsun böyle bir sinyal aldığımızda bu bel ağrısı için elbette yine fizyoterapi uzmanlarımızı ve fizyoterapistlerimizi adres gösteriyorum. O sinyali aldığımızda, bu işin uzmanı hekimlere başvurarak gerekli tıbbi desteği almalarını öneririm" dedi.

"Vatandaş memnun"

Fizyoterapist Emre Goral ise "Bel Okulu insanlara belin omurgasını şeklini doğru kostürü doğru hareketi ilk başta anlatıp, hastaların anladığı bilinçlendirildiği bir okul sonrasında ise kasların esnekliği gücünü arttırarak beline binen yükün azaldığı ve beline binen ağrıların azaldığı bir mekanizmayı oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu oluşturduğumuz zaman hastalar ve tüm Isparta halkı görecektir ki ağrıları azalacaktır. İnşallah tüm Isparta halkının bel ağrılarının geçmesini bel ağrılarının sıhhate kavuşmasını sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

 

Bu haber toplam 4958 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim