• BIST 9430.99
  • Altın 4136.801
  • Dolar 38.8835
  • Euro 44.0626
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 29 °C
  • Antalya 33 °C
  • İzmir 30 °C

İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Hader beldesinde Dürziler için sağlık tesisi açtığını iddia etti

İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Hader beldesinde Dürziler için sağlık tesisi açtığını iddia etti
İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra'ya bağlı Hader beldesinde sağlık tesisi işletmeye başladığını duyurdu.

AA'ya konuşan bir bölge sakini, tesisin İsrail askerleri için kurulduğunu, bölge halkının buradan fayda değil, zarar gördüğünü söyledi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, mobil triyaj tesisinin Suriye'deki Dürzi nüfusun tedavisi için açıldığı iddia edildi.

Suriye'deki Dürzileri Şam yönetimine karşı kışkırtmak için yoğun çaba sarfeden İsrail'in Suriye'deki Dürzi nüfusu desteklemek ve güvenliklerini sağlamak için uğraştığı öne sürülen açıklamada, bu tesisin de söz konusu çabanın bir parçası olduğu savunuldu.

Açıklamada, İsrail ordusunun gelişmeleri izlemeyi sürdürdüğü ve her türlü senaryoya hazırlıklı olduğu belirtildi.

- Belde sakinleri İsrail ordusunu yalanladı

İsrail ordusunun Suriye'deki Dürzilerin tedavisi için Hader beldesine sağlık tesisi kurduğu iddiasını güvenlik endişesiyle ismini paylaşmak istemeyen bir belde sakini yalanladı.

AA'ya konuşan görgü tanığı, söz konusu tesisinin beldenin 1 kilometre kadar batısında, Golan Tepeleri yönünde inşa edildiğini belirterek "Burayı kendi askerleri için kurdular. Halka ait bir araziye kuruldu, arazilerine gitmek isteyen çiftçilere de ateş açıyorlar, yaklaştırmıyorlar." ifadelerini kullandı.

Arazilerine ulaşmak isteyen halkın Birleşmiş Milletlerin Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü'nden (UNDOF) söz konusu tesisin kaldırılmasını talep ettiklerini, fakat yanıt alamadıklarını dile getiren görgü tanığı, "Halk buradan fayda yerine zarar gördü." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim