• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

İsrail Vizesi Nasıl Alınır: 2020 Vize Ücreti Ne Kadar?

İsrail Vizesi Nasıl Alınır: 2020 Vize Ücreti Ne Kadar?
Türkiye’den İsrail’e gitmek isteyenlerin, vize başvurularını tamamlamaları daha sonrasında seyahat ile ilgili problem yaşanmaması açısından önemlidir.

 

Yeşil, gri ve siyah pasaport sahiplerinin vize almalarına gerek yoktur. 90 günü aşmayacak şekilde vizesi olarak İsrail’e gidebilirler. Vize işlemleri sırasında aksaklık yaşanmaması adına resmi tatillere ve konsoloslukların çalışma günlerine dikkat etmek gerekir. İsrail’e vize almak için 10 yıldan eski olmayan bir pasaporta sahip olmak zorunludur. Aynı zamanda pasaportun en az 6 ay daha kullanım süresinin olması gerekir. Evrakların tamamlanması ve başvurunun tamamlanması durumunda işlemler en fazla 12 iş günü içerisinde sonuçlanır. Vize sürecinde eksik evrak vermek, sürecin artmasına ve seyahatin gecikmesine neden olabilir.

israil-vizesi.jpg

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

İsrail’e vize almak için, Büyükelçilik, konsolosluk, vize başvuru merkezleri ya da seyahat acenteleri üzerinden başvuru yapılabilir. Seçeneklerin fazla olması, vatandaşların süreci en kısa süre içerisinde tamamlamasına yardımcı olur. İsrail vizesi başvurusu öncesinde randevu almak zorunludur. Turistik, çalışma, ticari, öğrenci, ziyaret olmak üzere İsrail’e alınabilecek vize türleri farklılık gösterir. Başvuru işlemleri sırasında adayların hangi evrakları toplamaları gerektiği konusunda bilgilendirme sağlanmaktadır. Yolculuk ile ilgili problem yaşanmaması adına en az 1 ay öncesinden İsrail vizesi başvurusu yapmakta fayda vardır. Yoğunluk yaşandığı dönemlerde konsolosluklardan randevu almak bile daha zor hale gelmektedir.

İsrail vizesi işlemleri sırasında 18 yaşından küçük olanlar, pasaportları olmaları durumunda aileleri ile seyahat edebilirler. Vize işlemlerinde aksaklık meydana gelmemesi adına talep edilen vize türüne göre evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması önemlidir. Herhangi bir belgenin eksik olması durumunda onaylanma süreci de uzar. Vize talep ederken standart evraklar arasında kimlik ve pasaport fotokopisi yer alır. Eğitim görenlerin ise öğrenci belgelerini belirtmeleri gerekir. Vize türüne göre ise davet mektubu, sigorta döküm belgesi istenen evraklar arasındadır. İsrail vizesi başvuru ücreti 21 Euro ile 42 Euro arasında değişiklik gösterir. Belirtilen tutar turist vizesi için geçerlidir. Fiyatlar her yıl değişiklik gösterdiğinden dolayı seyahat etmeden önce bilgi edinmekte fayda vardır.

İsrail vizesi örneği şuan için sayfamızda mevcuttur. Vize başvurusu yapanlar ve konu hakkında bilgi sahibi olmayanlar, örneği inceleyebilirler. Belirtilen ülkeye girebilmek için fotoğrafların boyutlarının da 5X5 olması gerekir. Genellikle 2 adet biyometrik fotoğraf talep edilmektedir. Son 1 yıl içerisinde çekilen fotoğrafın dosyaya eklenmesinde fayda vardır. Konsolosluk görevlileri seyahat türüne göre vatandaşlardan ekstra evrak talep edebilirler. Tüm bu süreçler ile uğraşmak istemeyenlere ise Marina Vize Başvurusu danışmanlık bürosu yardımcı olmaktadır. Evrak toplama ve başvuru süreçlerinde belirtilen firma ile anlaşarak sorunsuz bir şekilde seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İsrail Vize Çeşitleri

İsrail’e gitmek isteyen vatandaşların öncelikle vize türlerini belirlemeleri gerekir. Konaklamak istenen süreye ve seyahatin amacına göre vize türü de değişiklik gösterir. En hızlı ise turist vizesi çıkmaktadır. İsrail vize danışmanlığı yapan firmalar arasında doğru bir seçim yaparak süreci en pratik şekilde yönetebilirsiniz. Marina Vize Başvurusu ile anlaşmanız durumunda, işlemleriniz kısa süre içerisinde tamamlanır.

- İsrail Turist Vizesi: İsrail’i ziyaret etmek ve kültürü hakkına bilgi sahibi olmak isteyenler, turist vizesi başvurusu yapabilirler. Kısa süreli seyahat hakkı veren turist vizesi başvurularında, pasaport, kimlik fotokopisi, 2 adet biyometrik fotoğraf, başvuru formu, çalışıyorsa sigorta döküm belgesi talep edilir. Aynı zamanda vatandaşların banka hesaplarında en az 4000 TL olması zorunludur. Evrakların tamamlanması durumunda başvuru 7 ile 10 iş günü arasında sonuçlanır.

- İsrail Çalışma Vizesi: İsrail’de çalışmak ya da geçimlerini sağlamak isteyenler, vize başvurusunda bulunabilirler. Çalışma vizesi almak için belirtilen ülkedeki kurumlardan davet mektubunun gelmesi de önemlidir. Çalışma vizesi onaylandığında vatandaşlar, oturum izni de elde ederler. Diğer vize türlerine göre çalışma vizesi başvuruları en az 30 gün içerisinde sonuçlanır. Başvuru yapanların, banka hesaplarının dekontlarını da belirtmeleri zorunludur. 

- İsrail Evlilik Vizesi: Türkiye’de evlendikten sonra eşlerden birinin İsrail’e gitmesi durumunda evlilik vizesi başvurusu yapılır. Bu noktada İsrail’deki eşin belirtilen ülkenin vatandaşı olması gerekir. Aynı zamanda her iki tarafında gelir durumları ve çalıştıkları kurumlar ile ilgili belgeler konsolosluk görevlilerine teslim edilmelidir. Evlilik vizesi uzun bir süreci kapsadığı için en az 3 aylık bir süreden sonra sonuçlanır.

- İsrail Express Vize: İsrail’ gidebilmek için express vize uygulaması yoktur. Bu nedenle vize başvurusu yapanların en az 3 ile 5 iş günü arasında beklemeleri zorunludur. Acil bir durum olması halinde ise konsolosluk görevlileri ile iletişime geçilebilir.

- İsrail Ticari Vize: İsrail’de düzenlenen bir toplantıya ya da fuara katılmak isteyenler, ticari vize başvurusu yapabilirler. Pasaport, davetiye, 2 adet fotoğraf, en az 4000 TL bakiyeli hesap dekontu, talep dilekçesi ve kimlik fotokopisi gerekli evraklar arasındadır. Başvurunun onaylanması için tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde hazır bulundurulması önemlidir. Ticari vize çıkma süreci en az 15 iş günü olarak belirlenmiştir. Yoğunluk olması durumunda süreç uzayacağından dolayı önceden başvuru yapmakta fayda vardır.

Marina Vize Başvuru Merkezi Başvuru Merkezi

Aksaray Mahallesi Teceddüt Sokak

Tel:0212 530 04 25

Mobil: 0538 954 74 58

No:19/3 Fatih/İstanbul

E-Mail: [email protected]

Web: https://www.marinavize.com

Bu haber toplam 5398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim