• BIST 9448.9
  • Altın 4225.462
  • Dolar 39.6058
  • Euro 46.0463
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Bursa 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 31 °C

İsrail'in jeneratörlerini bombaladığı Gazze'deki Endonezya Hastanesi’nin elektrikleri kesildi

İsrail'in jeneratörlerini bombaladığı Gazze'deki Endonezya Hastanesi’nin elektrikleri kesildi
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Beyt Lahiya kasabasında bulunan Endonezya Hastanesi’ndeki jeneratörleri bombalaması sonucu çıkan yangında büyük hasar meydana geldi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail hava saldırıları sonucu hastanenin jeneratörleri tamamen yandı.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Berş, AA’ya yaptığı açıklamada, İsrail’in jeneratörleri bombalaması sonucu Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde elektriğin kesildiğini söyledi.

Berş, dün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tank ve buldozerlerle yapılan kuşatma ve açılan ateş sonucu bazı hastaların yaralandığını belirtmişti.

Hastanenin kuşatılması nedeniyle hastalar ile sağlık personelinin son derece tehlikeli insani koşullar altında bulunduğunu belirten Berş, hasta ve yaralılar ile sağlık çalışanlarının korunması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapmıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, 13 Mayıs'taki bombardımanla Gazze-Avrupa Hastanesini hizmet dışı bıraktıktan sonra Endonezya Hastanesine yönelik saldırılarını artırdığı, hastalardan 2'sinin hastaneyi terk ederken yaralandığı kaydedilmişti.

Bakanlıktan yapılan bir diğer açıklamada ise Beyt Hanun ve Kemal Advan hastanelerinin yıkılması ve Endonezya Hastanesine yönelik saldırılar neticesinde Gazze'nin kuzeyindeki tüm devlet hastanelerinin hizmet dışı kaldığı belirtilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim