• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 27 °C

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Beyaz Önlük Giyme Töreni'nde bir araya geldi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan: "Din, dil, inanç ayrımı yapmadan sadece insan olduğu için bu hizmeti vermelisiniz. Sağlık alanında hiçbir ayrımcılığın olmaması en temel konulardan bir tanesi"

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler, üniversitenin Kuştepe Kampüsü'nde düzenlenen törende önlüklerini giyerek, sağlık çalışanı olma yolunda bir adım daha attı.

Törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Mehmet Can, Rektör Prof. Dr. Ege Yazgan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Şimşek, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cem Sezai Başar, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Tunç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Aileler, töreni çevrim içi olarak izledi.

- "Bu önlüğü giyerek insan hayatının sorumluluğunu layığıyla taşıyacağınızdan eminim"

Açıklamada törendeki açılış konuşmasına yer verilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yazgan, beyaz önlüğün ciddi bir sorumluluğu olduğuna dikkati çekerek, "Bu önlüğü giyerek insan hayatının sorumluluğunu layığıyla taşıyacağınızdan eminim. Din, dil, inanç ayrımı yapmadan sadece insan olduğu için bu hizmeti vermelisiniz. Sağlık alanında hiçbir ayrımcılığın olmaması en temel konulardan bir tanesi. Hepinize başarılar diliyorum. Bu güzel ve seçkin mesleğe hoş geldiniz. Bugün bu önlüğü giydikten sonra sağlık ailesinin birer üyesi oluyorsunuz. Bu sorumluluğu da Bilgi öğrencisi olarak sonuna kadar, bütün değerlerinize sahip çıkarak yapacağınıza sonsuz inancım ve güvenim var." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şimşek de beyaz önlüğün sağlık hakkının ve sağlık hizmetinin sembolü olduğunu belirtti.

Şimşek, "Sağlık hakkını vermek, sağlık personelinin sorumluluğudur. Günümüzde, sosyo-demografik, çevresel ve teknolojik gelişim ve değişimlere paralel olarak nitelikli sağlık çalışanına ihtiyaç çok arttı. Göç, küresel iklim değişikliği gibi konular bulaşıcı hastalıkları yeniden gündeme getirdi. Hem bulaşıcı hastalıklar hem kronik hastalıklar konusunda yeterli bilgi, beceri, motivasyon ve o alanın gerektirdiği disiplinlerle el ele çalışmak durumundasınız. Başarılı, sağlıklı, her gün size yeni umut olan günlerle 4 yılınızı tamamlamanızı diliyorum. Size güvenimiz sonsuz." açıklamalarında bulundu.

Bilgi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Cem Sezai Başar da öğrencilerin beyaz önlüklerini giyerek gerçek uygulama alanlarındaki eğitimlerine adım attıklarını kaydetti.

Tören, Bilgi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesi ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim