• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul Eczacı Odası'ndan TEB'e "Yardımlaşma Sandığı Dayatması" iddiası

İstanbul Eczacı Odası'ndan TEB'e "Yardımlaşma Sandığı Dayatması" iddiası
İstanbul Eczacı Odası, kurum web sitesinde "Türk Eczacıları Birliği’nin Yardımlaşma Sandığı Dayatmasına Danıştay Dur Dedi!" başlıklı yazı yayımladı.

İstanbul Eczacı Odası'nın yazısı aşağıdadır;

Bilindiği üzere Türk Eczacıları Birliği, Eczacı Odalarının üyeleri ile olan ilişkisini kesmek amacıyla Elektronik Bilgi Sistemi'ni (EBS) uygulamaya koymuştu. TEB yönetimi bu sistem üzerinden özellikle Yardımlaşma Sandığı ve aidat borcu olan kamu eczacısı, sanayi eczacısı, öğretim üyesi ve işsiz eczacıların hizmet almalarını engellemiş ve bu meslektaşlarımızın üyeliklerinin silinmesi için Eczacı Odaları üzerinde baskı oluşturmuştu. Elektronik Bilgi Sistemi (EBS) uygulaması, İstanbul Eczacı Odası tarafından açılan ve bugün halen devam etmekte olan dava ile yargıya taşınmıştı.

Bu baskıya direnen ve 1.780 üyesini silmeyen İstanbul Eczacı Odası arka arkaya iki kez denetlenmiş, Oda yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, bu karara direnenler çok ağır ithamlarla karşı karşıya kalmışlardı. Ayrıca İstanbul Eczacı Odası'nın tüm nakit gelirlerine ve hizmet araçlarına haciz konularak Türkiye'nin en büyük eczacı odası meslektaşlarından koparılmak istenmişti. Savcılık soruşturması kapsamında dönemin Oda yöneticileri savunmalarını vererek suçlamaları ortaya koydukları belgelerle reddetmişlerdi. Yargı sisteminde yaşanan deprem nedeniyle bir yıllık gecikmenin ardından Savcılık tarafından İstanbul Eczacı Odası yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verildi.

Türk Eczacıları Birliği için bir yüzkarası olarak eczacılık tarihine geçecek bu uygulamalar karşısında İstanbul Eczacı Odası Yardımlaşma Sandığı'nın işleyişini yargıya taşımıştı.

Geçtiğimiz günlerde Danıştay, Yardımlaşma Sandığına yönelik İstanbul Eczacı Odası tarafından açılan dava ile ilgili kararını verdi. Yardımlaşma Sandığı üyeliğinin zorunlu olmaktan çıkarılması talebimiz Danıştay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşınırken, Yardımlaşma Sandığı aidatlarını ödemeyen meslektaşlarımızın Oda hizmetlerinden faydalanmasını engelleyen düzenlemenin ise yürütmesi durduruldu.

Yardımlaşma Sandığı yönetmeliğinin 14. maddesi;

"Sandığa ait o yılki yıllık aidatlarını ödeyemeyen üyeler oda ve sandık hizmetlerinden yararlanamayacakları gibi haklarında İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca işlem yapılır."

şeklinde iken, Yardımlaşma Sandığı aidat borcu olan eczacı, Oda hizmetlerinden yararlandırılmamaktaydı.

Danıştay, oda ve ibaresinin yürütmesini durdurduğu için Yardımlaşma Sandığı'na aidat ödemeyen eczacılar, Eczacı Odası hizmetlerinin tamamından yararlanabileceklerdir.

Eczacı kamuoyuna önemle duyurulur.

İstanbul Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4201 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim