• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul İl Sağlık Müdüründen Şişli Etfal Hastanesi açıklaması

İstanbul İl Sağlık Müdüründen Şişli Etfal Hastanesi açıklaması
Prof. Dr. Memişoğlu: "Burada bir satış veya devir söz konusu değil. Burası Sağlık Bakanlığı'nın arazisi. Sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Dünyaya örnek olacak bir proje hazırlıyoruz, o projeyi de bakanlık nezdinde yakında sizlerle paylaşacağız"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Binalarımız maalesef fiziki anlamda çok yeterli değiller. Seyrantepe’de çok lüks ve altyapısı kuvvetli bir hastane yapılıyor. İnşallah sene sonu itibariyle Şişli Etfal'in bir kısmı oraya gidecektir. Sarıyer’de bitirdiğimiz bir hastanemiz daha var. Bazı kliniklerin bazı bölümlerini de oraya nakledeceğiz. Şişli Etfal'i biz kültür olarak aynı şekilde devam ettireceğiz, bu bölgede sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Prof. Dr. Memişoğlu, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesiyle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şişli Etfal bünyesinde olacak yeni hastaneler kurduklarını ve daha iyi sağlık hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

Şişli Etfal Hastanesi'nin Sultan Abdülhamit Han tarafından kurulduğunu, tarihi miras olduğunu, bu kültürel mirası yok etmeden büyütmeyi hedeflediklerini vurgulayan Memişoğlu şöyle konuştu:

"Dünyanın o zamanki en modern hastanelerinden bir tanesi. Tabii burada o binalardan sadece saat kulesi var. Şu andaki binalarımız da maalesef fiziki anlamda çok yeterli değiller. Tabii ki bu kültürü yok etmeden daha büyütmemiz gerekiyor. Biliyorsunuz Seyrantepe'de bir hastane yapılıyor. Çok da lüks ve altyapısı kuvvetli bir hastane. İnşallah sene sonu itibarıyla orası birleşir. Şişli Etfal'in bir kısmı oraya gidecektir. Sarıyer'de bitirdiğimiz bir hastanemiz daha var. Burada fiziki anlamda yetersiz olan bazı kliniklerin bazı bölümlerini nakledeceğiz. İnsanlar şu tedirginliği yaşamasınlar, Şişli Etfal'i biz kültür olarak aynı şekilde devam ettireceğiz, bu bölgede sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İnşallah çok güzel bir proje olacak burada. Abdülhamit'in yaptığı hastanenin fiziki olarak benzeri bir sağlık tesisini inşallah yakında burada insanlarla paylaşacağız."

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili çeşitli dedikoduların olduğunu söyleyen Memişoğlu, "Şunu herkes bilsin ki İstanbul'da hastaneleri kapatmıyoruz tam tersine hastaneleri büyütüyoruz, yeni hastaneler yapıyoruz. Çünkü İstanbul’un hastanelere ihtiyacı var. Bizim 10 bin kişiye düşen yatak sayımız Avrupa'nın altında hala İstanbul’da. Şehir hastaneleri hayata geçtiği zaman ancak o zaman onlara yetişeceğiz. İstanbul'da hastanelerimizi yeniliyoruz, büyütüyoruz ve yeniden yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Taksim İlkyardım Hastanesi'ni yenileme döneminde de bu tarz dedikodulara maruz kaldıklarını anlatan Prof. Dr. Memişoğlu, "Sanki orada AVM yapılacakmış gibi dedikodu furyası oluştu. Biz inşaatın yüzde 50'sine geldiğimizde dahi bu konuda bazı şehir efsaneleri yayılmıştı. Allah nasip ederse birkaç hafta içinde Taksim İlkyardım'ı eski yerinde 250 yataklı olarak yeniden hizmete sunacağız." diye konuştu.

- "Dünyaya örnek olacak bir proje hazırlıyoruz"

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmet vermeye devam edeceğini yineleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, şunları kaydetti:

"Burayı yeniden projelendiriyoruz. Bu proje kapsamında da Abdülhamit Han'ın kurduğu hastaneye fiziki yapıyla ona benzer, tarihi misyonunu, mirasını yaşatacak şekilde burada sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Seyrantepe sene sonu itibarıyla bitecek gibi gözüküyor. Sarıyer'de çok güzel bir hastane yaptık. 400 yataklı. Birkaç hafta içinde oraya taşınmaya başlayacağız. Burada iyi eğitim almış insanlarımızın bir kısmı da orada hizmet verecekler. Burada bir satış veya devir söz konusu değil. Burası Sağlık Bakanlığı'nın arazisi. Sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Dünyaya örnek olacak bir proje hazırlıyoruz, o projeyi de bakanlık nezdinde yakında sizlerle paylaşacağız."

Bu haber toplam 5818 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim