• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 14 °C

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında bayramlaşma programı düzenlendi.

Vali Ali Yerlikaya: "Cumhuriyetimiz hepimizin omuzlarında yükselecek. Önümüze çıkan tüm engelleri, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' vizyonuyla aşacak, varisi olduğumuz Cumhuriyetimizi ilelebet yükseltmeye devam edeceğiz"

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda davetlileri, İstanbul Valisi Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya karşıladı.

Bayramlaşma programında konuşan Vali Yerlikaya, katılımcıların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Bir asır önce, vatan toprağı düşman çizmeleriyle kirletildiğinde tüm Anadolu'nun nefesini tutarak adeta bir ses beklediğini ifade eden Yerlikaya, "Beklenen o ses, 'Ya istiklal ya ölüm' diye 19 Mayıs'ta Samsun'da yankılanarak, tüm yurda dalga dalga yayılmıştı." dedi.

Vali Yerlikaya, milli mücadelenin ilk günlerinde Sivas'a gelen Amerikalı General Harbord'un, Kurtuluş Savaşı'nı "Türk milletinin intiharı" olarak görüp, "Fertlerin intihar ettikleri zaman zaman görülür. Şimdi topyekun bir milletin intihar ettiğini mi göreceğiz?" söyleminde bulunması üzerine Atatürk'ün "Biz, emperyalistlerin pençesine düşmüş bir kuş gibi yavaş yavaş ölüme mahkum olmaktansa babalarımızın oğulları gibi vuruşa vuruşa ölmeyi tercih ediyoruz." dediğini anımsattı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 99 yıl önce 28 Ekim akşamı, "Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" dediğini aktaran Yerlikaya, "Cumhuriyet, 29 Ekim akşamı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alkışlar ve dualarla kabul edilmişti. Bizim Cumhuriyetimiz, galip olduklarını sananların mağlup olarak ve Türk bayrağına selam durarak geldikleri gibi gittikleri şanlı bir destanın en güzel satırıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in 13 milyon nüfusla kurulduğunu, bugün nüfusun 84 milyon olduğunu dile getiren Vali Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Her birimiz Cumhuriyet'in varisleriyiz. Cumhuriyetimiz hepimizin omuzlarında yükselecek. Önümüze çıkan tüm engelleri, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' vizyonuyla, 'Zafer bizimdir' ve 'Başaracağız' parolasıyla aşacak, varisi olduğumuz Cumhuriyetimizi ilelebet yükseltmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılına daha hızlı ve emin adımlarla ilerleyeceğiz."

Bayramlaşma programına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, azınlıkların dini temsilcileri, eğitim, sağlık, iş dünyası, kültür, sanat ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim