• BIST 9701.55
  • Altın 3960.378
  • Dolar 38.7511
  • Euro 43.4096
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul'da Müzeyyen Keçeli Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı

İstanbul'da Müzeyyen Keçeli Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Burhan Küçükoğlu, kentte deprem nedeniyle acil tahliye etmeleri gereken bir aile sağlığı merkezinin bulunmadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Burhan Küçükoğlu: "Şu an için acil tahliye etmemiz gereken bir aile sağlığı merkezi tespit edemedik ama bu tür tespitlerimiz olduğu anda doğrudan olaya müdahil olarak, ilçe belediyeleri de vasıtasıyla hızlıca aile sağlığı merkezinin içini taşıyoruz"

"Bütün gayretimizle hem yapı stokumuzu yeniliyoruz hem de riski bulduğumuz bütün binaları hızlıca daha yeni binalarla değiştirmek için elimizdeki bütün çabayı sarf ediyoruz"

Sarıyer'de yapımı tamamlanan Müzeyyen Keçeli Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışında konuşan Küçükoğlu, merkezde üçer hekim ve aile sağlığı çalışanının görev yapacağını söyledi.

Küçükoğlu, burasının Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun göreve başladığından beri açılışı yapılan 25. aile sağlığı merkezi olduğunu belirterek, "Burasıyla birlikte İstanbul'da 1093'üncü aile sağlığı merkezini açmış oluyoruz. Bunun yanında halihazırda çalışmalarını sürdürdüğümüz 17 aile sağlığı merkezlerimiz de var. Bunun 6'sının satın alma işlemi tamamlandı, 11'inin satın alma işlemi sürüyor." diye konuştu.

- "Deprem bizim için çok önemli bir gündem"

Birinci basamak sağlık kuruluşlarının müstakil yapılar olmaları nedeniyle deprem konusunda avantajlı olduklarını, ilçe sağlık müdürlükleri ve belediyelerle aile sağlığı merkezlerinin depremselliğini de gözden geçirdiklerini aktaran Küçükoğlu, şunları kaydetti:

"Şu an için acil tahliye etmemiz gereken bir aile sağlığı merkezi tespit edemedik ama bu tür tespitlerimiz olduğu anda doğrudan olaya müdahil olarak, ilçe belediyeleri de vasıtasıyla hızlıca aile sağlığı merkezinin içini taşıyoruz. Eğer olmazsa uygun yeri hızlıca tesis edemezsek bölgede bulunan diğer aile sağlığı merkezlerinin içine birkaç birimi dağıtarak hizmet vermeye devam ediyoruz. O yüzden bu konuda bütün önlemleri almaya gayret ediyoruz. Deprem bizim için çok önemli bir gündem. O yüzden bütün gayretimizle hem yapı stokumuzu yeniliyoruz hem de riskli bulduğumuz bütün binaları hızlıca daha yeni binalarla değiştirmek için elimizdeki bütün çabayı sarf ediyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim