• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

İstanbul'da özel hastanede kaydedilen görüntülere ilişkin tutuklanan 4 zanlı tahliye edildi

İstanbul'da özel hastanede kaydedilen görüntülere ilişkin tutuklanan 4 zanlı tahliye edildi
İstanbul'da özel bir hastanedeki sağlık çalışanlarının yaşlı hastaya kötü muamelede bulunduğu görüntülere ilişkin tutuklanan 4 şüpheli, Anadolu Sulh Ceza Hakimliğince yapılan incelemenin ardından adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Savcılık tarafından dosyanın tutukluluk incelemesi için gönderildiği Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilere haftada bir gün karakola gidip imza atma şartı getirdi.

İçerenköy Bayındır Hastanesinde yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadının yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösteren videonun sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 4'ü tutuklanmıştı.

Savcılık, soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan şüphelilerin dosyasını, tutukluluk incelemesinin yapılması için Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi.

Hakimlik, 6 Ekim'de tutuklanan 4 şüphelinin, haftada bir gün karakola giderek imza atma zorunluluğu getirerek, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

- Olayın geçmişi

İçerenköy Bayındır Hastanesinde yoğun bakımda yatan yaşlı bir kadının yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösteren videonun sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında olayla ilgili 7'si İstanbul, biri Samsun ve diğeri de Bursa'da olmak üzere 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilmişti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden yaşlı hastanın üzerine para koyan Ali E'nin de aralarında bulunduğu 4'ü, "beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye eziyet" suçundan tutuklanma talebiyle, 3'ü ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması istemiyle hakimliğe gönderilmişti. İki şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Ali E'nin de aralarında yer aldığı 4 şüphelinin tutuklanmasına, diğer 3 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim