• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul'daki belediyeler ekipleri ve yardımları deprem bölgesine gönderiyor

İstanbul'daki belediyeler ekipleri ve yardımları deprem bölgesine gönderiyor
İstanbul'daki belediyelerin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan depremin etkilediği bölgeler için oluşturduğu arama-kurtarma ekipleri ve yardımları yola çıktı.

Bahçelievler Belediyesine bağlı 40 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Kartal Belediyesi, 18 arama kurtarma personeli, 10 arama kurtarma gönüllüsü, tam donanımlı 2 arama kurtarma ile lojistik ve ikram aracını deprem bölgesine gönderdi.

Bahçelievler Belediyesine bağlı 40 kişilik arama kurtarma ekibi ile 1 köpek bölgeye sevk edildi. İkisi arama kurtarma aracı olmak üzere toplam 5 araç, jeneratör, seyyar ışık kulesi, çadırlar, profesyonel arama kurtarma ekipmanları da Atatürk Havalimanı'ndan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri nakliye uçağıyla deprem bölgesine ulaştırılacak.

Fatih Belediyesinin Fatih Afet Arama Kurtarma (FARK) ekibi ve yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderildi. Belediye personeli de bölgeye gönderilmek üzere kan bağışı yapıyor.

Sultangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (SAK-E) deprem bölgesinde arama çalışmalarına katılıyor. Sultançiftliği Merkez Camii, Özdemir Bayraktar Gençlik ve Kültür Merkezi ile muhtarlıklara vatandaşlar tarafından yardım malzemesi ulaştırılması için çağrı yapıldı.

Kartal Belediyesi, 18 arama kurtarma personeli, 10 arama kurtarma gönüllüsü, tam donanımlı 2 arama kurtarma ile lojistik ve ikram aracını deprem bölgesine sevk etti.

Ümraniye Belediyesinin 3 arama kurtarma aracı, 2 tır, 3 iş makinesi, mobil mutfak, kamyonet ile 25 personeli bölgeye hareket etti.

Beşiktaş Belediyesinin Arama Kurtarma Birimi'nden ekipler de deprem bölgesine gitti. Ayrıca, acil durum ekipleri ve araçları da bölgeye ulaşmak üzere İstanbul Havalimanı'na ulaştı.

Eyüpsultan Belediyesi, 13 personel ve bir araçtan oluşan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi'ni (ESAY), AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderdi. Ekiplerle mobil mutfak da deprem bölgesine yola çıktı. Göktürk Kültür Sanat Merkezi ile Eyüpsultan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü depremzedeler için yardım toplamak üzere hizmet veriyor.

Kadıköy Belediyesince oluşturulan BAK Kadıköy'de yer alan 30 kişilik uzman ekibi ve arama köpeği Lena deprem bölgesine gitti. Tek seferde 3 bin kişilik yemek dağıtabilecek 2 gezici aşevi tırı da deprem bölgesine gönderildi. Belediyenin Hasanpaşa'da bulunan ana binası ve bahçesinde vatandaşlardan gelecek yardımların toplanması için kriz masası oluşturuldu.

- Arama kurtarma aracında termal kameralı dron sistemi bulunuyor

Zeytinburnu Belediyesine bağlı 30 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra 6 mühendis, 4 sağlık personeli ve 6 afet beslenme uzmanı, tam donanımlı arama kurtarma aracı ve mobil ikram tırı, kargo uçağıyla bölgeye sevk edildi. Ekiplerle hizmet verecek arama kurtarma aracındaki termal kameralı dron sistemiyle enkaz altında canlı tespiti yapılması amaçlanıyor. Mobil ikram aracı ise günlük 10 bin kişiye kadar sıcak yemek dağıtacak.

Maltepe Belediyesi acil kurtarma ekibi deprem bölgesine giden ekipler arasında yer alıyor. Yalçın Kızılay Spor Kompleksi'nde toplanan yardımlar, deprem bölgesine gönderilecek.

Kağıthane Belediyesi, deprem bölgesine ilk etapta 15 kişilik ekibin yanı sıra 2 iş makinesi, 2 su tankeri, 5 ton gıda kolisi, 125 battaniye ve ısıtıcı yolladı.

Üsküdar Belediyesinin arama kurtarma ekibi ÜSAK, afet bölgesine doğru yola çıktı.

Bağcılar Belediyesine bağlı BAĞKUT'taki 32 kişilik ekip ile arama kurtarma aracı deprem bölgesine hareket etti. Elektrikli ısıtıcı, battaniye, çadır, çocuk bezi, hijyen paketi, kışlık giyecek ve içerisinde konserve yiyeceklerin bulunduğu gıda kolileri de tırla bölgeye gönderildi.

Beyoğlu Belediyesi, depremin yaşandığı illerden Hatay'a 40 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra biri ambulans olmak üzere 7 araç gönderdi. İçerisinde gıda, hijyen malzemeleri, battaniye ve kışlık kıyafetlerin olduğu 2 tır yola çıktı.

Beylikdüzü Belediyesinin 24 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, 15 kişilik ikinci ekip ile belediye tarafından hazırlanan 150 çadır ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırı bölgeye hareket için son hazırlıklarını yapıyor.

Beykoz Belediyesinden 14 kişilik arama kurtarma ekibi AFAD koordinasyonunda Adana'daki çalışmalara destek veriyor. Mobil çorba aracı, 3 personel ve gerekli gıda malzemeleri ile Hatay'da hizmet vermek üzere yola çıktı.

Büyükçekmece Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nden (BAKUT) 15 kişi, 3 arama kurtarma aracı ve ambulans Hatay'a hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim