• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

İTO Başkanı Demirtaş: "SUT fiyatları artırılmalı, ilave ücret serbest bırakılmalı"

İTO Başkanı Demirtaş: "SUT fiyatları artırılmalı, ilave ücret serbest bırakılmalı"
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, özel sağlık kuruluşlarının tarifeler nedeniyle zor günler yaşadığını belirterek, “Sağlık Uygulama Tebliğindeki (SUT) fiyatların arttırılmasını ve ek hizmet ücretlerinin serbest bırakılmasını istiy

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, özel sağlık kuruluşlarının sağlık sektöründe çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Özel sağlık kuruluşları, sağlık sisteminin çok önemli bir parçası. Üyelerimiz olan bu sağlık kuruluşları sadece kentimizin değil ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızın daha hızlı, kolay ve kaliteli şekilde sağlık hizmetlerine ulaşmasını sağlıyor” dedi.

Bu kuruluşlarından Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli olanların Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yer alan bedeller üzerinden verdikleri hizmetlerin karşılığını aldıklarını belirten Demirtaş, yaklaşık 15 senedir Sağlık Uygulama Tebliğindeki ücretlerin artmadığını söyledi. Demirtaş, “Bu sağlık kuruluşları 31. İnsan Sağlığı Grubu Meslek Komitemize üye. Komite üyelerimizle bir araya geldik. Bu konuda çok ciddi sıkıntıları var. Oysa alınan malzemelerin, cihazların tamamına yakını dolar üzerinde alınıyor. Dövizin dur durak bilmeden yükselmesine karşılık özel sağlık kuruluşlarına uygulanan tarifenin aynı kalması, üstüne bir de Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesinde artış yapılmasına rağmen, Sağlık Uygulama Tebliğindeki fiyatların artmaması üyelerimizin belini büküyor. Kamu kendi uyguladığı tarifeyi arttırıyor ama üyemiz olan özel sağlık kuruluşlarına yaptığı ödemeyi arttırmıyor. Bu nedenle üyelerimize ödeme yapılan SUT’un arttırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ek ücretlerde sınırlamanın olmasının da, özel sağlık kuruluşlarının yaşadığı bir diğer sıkıntı olduğunu belirten Demirtaş, “Şu anda yüzde 200’e kadar ek ücret alınıyor ama onlar da zaten zamanında yatmıyor ya da hiç yatmıyor. Üyelerimiz bu ek ücretlerin de serbest olmasını istiyor. Zaten rekabetin olduğu bir ortamda herkes kendisi için en uygun ücreti belirleyecektir. Artmayan TUS tarifeleri, serbest bırakılmayan ek ücretler yüzünden bugüne kadar 500’e yakın sağlık kuruluşu kapandı. Çok büyük yatırımlar batıyor. Umuyoruz, özel sağlık kuruluşlarının bu sıkıntıları kısa zamanda çözüme ulaşır. Tüm tarafların faydasına olacak ortak bir noktada buluşulması en büyük dileğimiz. Oda olarak kamu ve özel sektör arasında arabuluculuk oynamaya da hazırız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim