• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Neler Mi?

İzmir Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Neler Mi?
İstenmeyen kıl ve tüyler herkesin ortak problemi olmaktadır. Kol, ayak ve vücudumuzun diğer bölgelerinde bulunan istenmeyen tüylerden kurtulmak için farklı yöntemler deneyebiliyoruz.

 

Kimi zaman çok daha büyük masraflar yaparak kılların bir daha çıkmasını istemeyiz. Tıraşlama, mumlama, elektroliz ve tüy dökücü kremler gibi bilindik tüy alma yöntemleri acılı uygulamalar olduğu gibi, oldukça fazla masraf getiren uygulamalardır.

Lazer tedavisi ise son günlerde oldukça tercih edilen kozmetik bir tedavi olmaya başlamıştır. Vücudumuzda belirli bölgeler hedeflenerek lazer epilasyon İzmir merkezimizde buz lazer işlemi uygulanmaktadır. Yüz, boyun, kol gibi vücudun birçok bölgesinde kesin ve olumlu sonuçlar vermektedir. Dünya genelinde plastik cerrahlar tarafından kontrol edilerek gerçekleştirilmekte olan lazer epilasyonu, tüy ve kılları en az riskle kalıcı olarak azaltabilmektedir.

lazer-epilasyon1.jpg

Lazer Epilasyonun Yan Etkileri Nelerdir?

 

Genel olarak lazer epilasyonun uygulama süreci risk içermese de, oluşabilecek bazı yan etkiler mevcuttur. Bu yan etkilerin bilinmesi sağlık açısından önemli olmaktadır.

1. Lazer cihazları, istenmeyen tüy ve kılları yok ederken kök hücrelerine belirli ışınlar atılmaktadır. Bu yüzden bazı kişilerde cilt yanıkları ortaya çıkabilmektedir. Lazer epilasyon yanıkları genel olarak bakıldığında koyu ten rengine sahip kişilerde görülür. Çünkü koyu pigmentlere sahip olan tenler; lazerin gönderdiği ışınları çok daha kolay emmektedirler.  Her ne kadar cilt yanıkları çok hafif olsa da, ciddi yanıklar da ortaya çıkabilmektedir.

2. Lazer epilasyonunda kullanılan lazer, hiperpigmentasyon veya hipopigmentasyon'a neden olabilmektedir. Hiperpigmentasyon, lazer epilasyon yönteminden sonra cildin kararması olarak tanımlanabilir. Lazer tedavisi, melatinin üretimini uyararak ciltte doğal olarak gerçekleşen bronzlaşmaya benzer bir reaksiyon gösterir. Hipopigmentasyon ise yapılan işlemden sonra ciltte gerçekleşen aydınlanmadır. Lazer ışığı emilimi melanin üretiminde baskıyı arttırarak pigment kaybına yol açmaktadır.

3. Gözde hasar meydana getirebilir. Bu nedenle, lazer epilasyonu sırasında gözlerin korunması gerekir.

4. Uygulama esnasında ve sonrasında kaşıntı yaşayabilirsiniz. Ancak bu durum lazer işleminin normal bir yan etkisi olmaktadır. Kaşıntı oluşabileceği gibi cildiniz kızarabilir ve foliküllerin çevresinde bir şişkinlik oluşabilir.

5. Lazer uygulanan bölgenin çevresinde karıncalanma, uyuşukluk ve ağrı olabilmektedir. Bu yan etkiler yaygın bir şekilde görülebilen etkilerdir.

6. Lazer uygulanan bölgede veya çevresinde kabuklanma olabilir. Hassas bir cilde sahipseniz, morarma görebilirsiniz. Bu yan etkiler, uygulamadan birkaç gün sonra ortaya çıkabiliyor ancak kısa sürede de yok olmaktadır.

7. Lazer epilasyonundan sonra görülebilen yan etkilerden biri, bronzlaşmış bölgelerdeki cildin mor renge bürünmesidir.

8. Lazer epilasyonun bir başka nadir görülen ancak oldukça önemli olan yan etkisi enfeksiyon olmaktadır. Lazer epilasyonundan sonra bölgeyi temiz tutmanız gerekir. Aksi taktirde lazerin uygulandığı bölgede enfeksiyon gerçekleşebilir.

 

lazer-epilasyon2.jpg

Lazer Epilasyondan Ortaya Çıkabilecek Etkilerden Uzak Durmak İçin Ne Yapılabilir?

 

Lazer epilasyon işlemi sırasında yakılan tüy kökleri 3 ya da 15 gün sonra tekrar uzayacak ve sonrasında dökülecektir. Eğer kuru bir cilt tipine sahipseniz, gün sayısı artabilmektedir. Kuru bir cilde sahip olan kişiler, işlem yapılan bölgeyi düzenli olarak nemlendirici kremler ile nemlendirebilir.

Lazer uygulaması yapılan bölgenin en az 3 gün boyunca güneş almaması gerekir. Bu nedenle genellikle kış aylarında epilasyon uygulaması tercih edilmektedir. Eğer dışarıya çıkmak zorundaysanız, bölgeye 30 faktörlü güneş kremi sürebilirsiniz.

Buz Epilasyon ile İstenmeyen Tüylerden Kurtulmak Çok Kolay!

Etkili yöntemlerden biri olan Lazer epilasyon İzmir ilinde hizmet sağlayan şubemiz ile oldukça mümkündür. https://www.buzlazerizmir.com/sitesini ziyaret ederek, buz lazer cihazı hakkında bilgi edinebilir ve randevu alabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 16408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim