• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir'de rahimde unutulan sargı bezi olayı hakkında soruşturma

İzmir'de rahimde unutulan sargı bezi olayı hakkında soruşturma
İzmir'de, sezaryenle doğum sırasında rahimde unutulan sargı bezinin Harika Kanık'ın ölümüne yol açtığı iddiaları üzerine savcılık ve İl Sağlık Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı

İzmir'de yaklaşık 6 ay önce özel bir hastanede sezaryenle doğum yaparken rahminde unutulan sargı bezi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

"Rahimde unutulan sargı bezinin ölüme yol açtığı" iddialarına yönelik Harika Kanık'ın ailesinin savcılığa yaptığı başvuru sonrası inceleme başlatılırken, savcılık konuyu 4 Kasım'da İl Sağlık Müdürlüğüne iletti.

İl Sağlık Müdürlüğü de özel hastane ve doktorla ilgili iddialara ilişkin soruşturma başlattı.

Hayatını kaybeden Harika Kanık'ın ailesinin avukatı Nilüfer Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 yaşındaki kadının İzmir'deki özel bir hastanede 23 Nisan'da sezaryenle doğum gerçekleştirdiğini belirtti.

Doğum sonrası ağrıların devam etmesi nedeniyle Kanık'ın ailesi tarafından aynı hastaneye muayeneye götürüldüğünü belirten Balcı, ancak genç kadına "durumunun normal" olduğu söylenerek gönderildiğini savundu.

Balcı, ailesinin, Harika Kanık'ın gittiği özel hastanede, artan ağrıları ve halsizliğine "sezaryenden kaynaklı" denilerek ağrı kesici verilerek gönderildiği anlattığını aktardı.

Doğumdan yaklaşık 6 ay sonra ise gittiği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kanık'ın karın bölgesinde yoğun iltihap tespit edildiğini öne süren Balcı, yapılan ameliyatta "doğum sırasında rahimde unutulan sargı bezinin organlara yapışarak vücutta iltihaplanmaya neden olduğunun" ortaya çıktığını iddia etti.

Avukat Balcı, şöyle devam etti:

"Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ameliyata ilişkin raporunda, rahimde 10x5x5 santimetre ebatlarında yabancı cismin (sargı bezinin) bulunduğu, iltihabın geniş bir alana yayıldığının tespit edildiği, farklı uzman doktorların da ameliyata dahil edildiği anlatılıyor. Operasyonla Harika Kanık'ın rahminin tamamıyla idrar kesesinin bir bölümü alındı. Yoğun bakım ünitesinde tutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın hayati organlarda yarattığı tahribat nedeniyle 23 Ekim'de vefat etti."

- Hem tazminat hem ceza davası açıldı

Harika Kanık'ın eşi Figani Kanık ve diğer yakınlarının, olay karşısında büyük üzüntü duydukları ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini bildiren Balcı, tazminat davasının yanı sıra sorumluğu bulunanların cezalandırılmasına yönelik ceza davası da açtıklarını ifade etti.

Balcı, "Burada görevi ihmalden daha ağır bir kusur var. Bu nedenle ceza davasının 'taksirle adam öldürmek' suçlamasıyla açılması için savcılığa başvuruda bulunduk." dedi.  AA

Bu haber toplam 2513 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim