• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

"İzmir'in sağlık turizmi potansiyeli iyi değerlendirilmeli"

"İzmir'in sağlık turizmi potansiyeli iyi değerlendirilmeli"
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Kentimiz ve bölgemiz termal kaynak açısından çok zengin bir potansiyel sahip, sağlık turizminin başkenti olmak için termal kaynakları iyi değerlendirmeliyiz"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 59 termal kaynağı ile İzmir'in termal turizmde zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İzmir bu potansiyel ve kaynaklar ile sağlık turizminin başkenti olabilir. Bunu iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, termal turizmin 12 ay turizm imkanı, sürekli istihdam sağladığını vurgulayarak İzmir'deki jeotermal alan potansiyellerinin dikkate alınması, yeni yatırım alanlarının tespit edilmesi, uygun alanlara yerli ve yabancı turistlerin taleplerine uygun, dünya standartlarında yeni tesisler kurulması gerektiğini belirtti.

Termal turizm için gelen turistlerin sadece tedaviyi değil aynı zamanda tatili de hedeflediğine dikkati çeken Demirtaş, "Bu nedenle klinik merkezler hariç bir hastane görünümünden kaçınılarak düzenleme yapılmalı. Yabancı turist termal tedavi olurken doğanın içinde olmak istiyor, kendini hastanenin içinde gibi hissetmek istemiyor. Bu nedenle termal tesislerin bulunduğu bölgelerdeki doğal yapının korunması, aşırı yapılaşmadan kaçınılması da önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, termal tesislerde tedavi veya sağlığını koruma amaçlı konaklayanlara "kürist" denildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Termal turizm, küristlerin yoğun ilgisi nedeniyle dünya genelinde 100 milyar dolarlık bir pazara ulaştı. Avrupa ve Amerika'nın termal turizmden 30 milyar dolara yakın gelir sağlıyor. Almanya başta olmak üzere Macaristan, Yunanistan, Fransa, İsviçre, İspanya, İtalya, Avusturya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti'nin başı çektiği bu sektörde Türkiye de büyük kaynak potansiyeli ile kendine yer bulmalıdır. Türkiye'nin termal turizmde zirveye oynaması için lider oyuncu da İzmir olmalı. Zaten bu alanda çok ciddi bir altyapımız ve potansiyelimiz var. Balçova'da tarihi binlerce yıla dayanan Agamemnon Kaplıcaları var. İzmir'deki termal tesislerden yararlanmak için koltuk deneği ve tekerlekli sandalye ile gelen turistler yürüyerek ülkesine dönüyor. Bu altyapının üzerine diğer kaynaklarımızı da değerlendirecek tesisleri kurup, altyapımızı geliştirip, gerekli tanıtımı yapar isek İzmir sağlık turizminin ve termal turizmin başkenti olabilir."

Bu haber toplam 4201 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim