• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Kaan bebek için 2 haftalık anne sütü toplandı

Kaan bebek için 2 haftalık anne sütü toplandı
Bursa'da trafik kazası sonucu yaşamını yitiren 8 aylık hamile kadından sezaryenle alınan Kaan bebek için başlatılan "anne sütü" kampanyası sürüyor.

Bursa'da trafik kazasında hayatını kaybeden 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç'ten sezaryenle alınan Kaan bebek için başlatılan kampanyada, 2 haftalık ihtiyacı karşılayacak anne sütü toplandı.

Annesi organlarıyla 6 hastaya hayat veren Kaan bebeğin tedavisine, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor.

Kaan bebek için Türkiye'nin her yerinden yüzlerce kişinin destek verdiği "anne sütü" kampanyası da sürüyor. Kuvözde tutulan ve henüz gelişimini tamamlayamayan Kaan bebek, gelen anne sütleriyle hayata tutunuyor.

Bebeğin teyzesi Derya Dilmeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yaşındaki kardeşi Tuğba'yı çok acı şekilde kaybettiklerini belirtti.

Bu durum nedeniyle Kaan bebek için çok acil süt ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Dilmeç, bu süreçte kendilerine Türkiye'nin her yerinden süt gelmeye başladığını anlattı. Dilmeç, ''Yardım için bizi arayan, sütlerini hastaneye ya da bizlere ulaştıran tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Kaan'ın 2 haftalık süt ihtiyacının karşılandığını bildiren Dilmeç, şunları kaydetti:

"Tabii sonrasında ihtiyacımız mutlaka devam edecektir. Bu süreçte yeni doğum yapmış anneler Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek yeni sağılmış sütlerini başka ihtiyacı olan bebekler için de verebilir. Şu anki ihtiyacımız karşılanmış, hastanedeki stoklarımız dolmuş durumda. Kaan bebek için gelen sütlerin diğer çocuklarla da paylaşılabileceğini hastane yönetimine söyledik. Bebeğimizin durumu biraz daha iyiye gidiyor. Anne sütünü damla damla alarak, enfeksiyonlara açık olan küçücük bedeni iyileşme sürecine girdi diyebiliriz.''

Merkez Yıldırım ilçesinde 11 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmış, karnındaki bebek, kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahi uzmanlarının müdahalesi sonucu sağlıklı şekilde sezaryenle alınmıştı. Anne Tuğba Dilmeç ise hayatını kaybetmişti. Önceden organ bağışı taahhüdünde bulunan kadının kalbi, karaciğeri, korneaları ve böbrekleri, 6 hastaya nakledilmek üzere alınmıştı.

Miraç Kaya

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim