• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kadın cerrah mı yoksa erkek mi daha başarılı?

Kadın cerrah mı yoksa erkek mi daha başarılı?
Estetik cerrahta kadın mı yoksa erkek mi tercih edilmeli? Op. Dr. Dilek Avşar'a göre yüz estetiği erkeğe, vücut kadına yakışıyor. Eşi Op. Dr. Yakup Avşar ise "Meslek aşkı olan hiçbir cerrahta cinsiyet ayrımı olmaz" diyor

İMİRZALIOĞLU'NDAN BRAD PITT OLMAZ!
Elinde benzemek istediği kişinin fotoğrafı ile gelen bir hastayı ameliyat eder misiniz?
D.A.:
Fotoğraf benim için de uygunsa; hastanın isteklerini yansıttığını düşünürüm ve onu desteklerim. Ancak bu yanlış anlaşılmasın; hedef Kenan İmirzalıoğlu tipindeki birini Brad Pitt yapmak değildir. Bu durumda o kişiye "Espri yapıyorsunuz herhalde" derim.
Y.A.: Bu tarz hastalar günümüzde nadir de olsa karşımıza çıkıyor. Bizim işimiz doğru diyaloglarla onları ikna etmek. Bazen sadece istedikleri tarzı daha net anlatmak için fotoğraf getirenler oluyor. Bence bunda hiçbir sakınca yoktur.

'GEL SENİN ŞURANI DA DÜZELTELİM' DEMEYİZ!
Liposuction yaptırması gereken hasta, burun ameliyatı olmak istiyorsa, onu yine de liposuction'a yönlendirir misiniz?
D.A.:
Karşımızdaki kişi, kendi kararını kendi verebilecek olgunlukta olmalıdır. Kimse kusursuz vücuda sahip değildir. Belki örneğin; babasından gelen burnu onu mutlu ediyordur, bu öneriniz karşınızda kırılabilir. Hasta kendiliğinden isterse ve bizim için de uygunsa, ona yardımcı oluruz. Yoksa 'Gel senin şuranı ameliyat edelim' gibi bir tarzımız olmamalı.
Y.A.: Bazen hastalar istekleri doğrultusunda net hareket ederler. Başka bir teklif ne bize yakışır, ne de kişi zaten böyle bir teklife izin verir. İstemediği bir şeyi hastaya yapmak da hata olur.

ERKEKLER KARİYER ESTETİĞİ YAPTIRIYOR
Kadınlar boşanınca tuhaf isteklerde bulunuyormuş. Erkekler hangi dönemlerde estetik ameliyatlara yöneliyor?
D.A.:
Boşanmadan önce erkekler, boşandıktan sonra kadınlar bana estetiğe daha yatkın gibi geliyor. Günümüzde 'genç orta yaş' dediğimiz bir sınıf oluştu. Kimse yaşlanmak istemiyor, 35-40 yaşlarında kalıyorlar. Bu da eğitim, düzenli yaşam, sağlıklı beslenme ve gerektiğinde alınan estetik yardımlarla mümkün oluyor.
Y.A.: Erkeklerde kariyer estetiği daha ön planda. Gerçekten uzak istekler çok daha az görülüyor. 50 yaş sonrasında yüz bölgesi gençleştirme işlemleri yoğun. Vücut şekillendirmeler ise daha genç yaşlarda söz konusu oluyor.
Estetik ameliyat monoton giden bir evliliği kurtarabilir mi?
D.A.:
Evet çünkü güzel sonuç her iki tarafı da mutlu edecektir. Ancak yapılan cerrahi işlem, ailenin maddi imkanlarını zorluyor ya da eşlerden biri belli sebeplerden ötürü şiddetle karşı çıkıyorsa, ısrarcı olmamak gerekir. O zaman tersi bir durum söz konusu olabilir.
Y.A.: İyi bir evlilik monotonlaşmışsa, estetik faydalı olur. Ancak mutsuz ve özellikle boşanmaya doğru giden bir evlilikte, estetik cerrahi ile evliliği kurtarma girişimleri ters etki yaratabilir. Ben şahsen bu durumu tespit edersem, ameliyat yapmam.

Esra Tüzün / Sabah

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5977 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim