• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Kadın doğum uzmanı sıkıntısı yaşanan Sakarya, doktor bekliyor

Kadın doğum uzmanı sıkıntısı yaşanan Sakarya, doktor bekliyor
Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan 9 kadın doğum uzmanından 4'ünün 'Tam Gün Yasası' nedeniyle istifa etmesi poliklinik sayısının düşmesine neden oldu.

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan 9 kadın doğum uzmanından 4'ünün 'Tam Gün Yasası' nedeniyle istifa etmesi poliklinik sayısının düşmesine neden oldu. Sağlık Müdürlüğü acil ve poliklinik hizmetlerinde aksama olmaması için ilçelerde görevli kadın doğum uzmanlarını hastaneye kaydırdı. Açığın giderilmesi için bakanlıktan acil olarak geçici görevlendirmeyle uzman doktor talep edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Tam Gün Yasası'nın uygulamaya geçmesinin ardından doktorlar özel muayenehaneleri ile kamu hastaneleri arasında tercih yapmak zorunda kaldı. Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görev yapan 4 kadın doğum uzmanı yasanın uygulamaya geçmesinin ardından kamudaki görevlerinden istifa etti. Sağlık Müdürlüğü, başhekimliğin talebi doğrultusunda hastanenin acil ve polikliniklerinde aksama yaşanmaması amacıyla ilçelerdeki hastanelerde görev yapan 4 kadın doğum uzmanını geçici görevlendirme ile Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaydırdı. İstifalar nedeniyle kadın doğum polikliniğinin sayısı da 7'den ikiye düştü.

"HİZMETLER AKSAMADAN DEVAM ETTİRİLECEK"

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, 'Tam Gün Yasası' uygulamaya geçtikten sonra doktorlarla konuşarak muayenehanelerini kapatmalarını ya da kamudan ayrılmaları gerektiğini kendilerine tebliğ ettiklerini belirterek; "Hem kamuda çalışıp hem muayenehane işleten 12 hekim vardı. Bunlardan biri çocuk cerrahisi uzmanı, biri nöroloji uzmanı, biri pratisyen hekim ve 9 tanesi de kadın doğum uzmanıydı. Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görev yapan kadın doğum uzmanlarından 4'ü istifa etti. Hastanede normalde olması gereken kadın doğum uzmanı sayısı 17. Hekim sayısının azalması dolayısıyla hem acil hem de polikliniklerde ilave hekime ihtiyaç olduğundan ilçelerdeki kadın doğum uzmanlarını geçici görevle hastanemize aldık. Acil ve polikliniklerde hizmeti aksamadan devam ettirme gayreti içerisindeyiz." dedi.

İlçelerden hekim alınsa da orta ve uzun vadede hekim sayısının arttırılması gerektiğini kaydeden Bektaş, şunları söyledi: "İl dışından takviye gerekiyor. Bakanlıktan doktor ataması yapılmasını istedik. Gerekli görüşmeleri ve yazışmaları yaptık. Acilen il dışından görevlendirme yoluyla doktor istiyoruz. Yeni tayin döneminde ekim ayının sonlarına doğru açıktan atama kurası var. 3 tane kadın doğum uzmanı için kadro açtırdık. Önümüzdeki dönem mecburi hizmet kurasında da il için kadın doğum branşında kadro açılmasını talep ettik. İnşallah en kısa sürede bakanlıkça eksikliklerimiz giderilecek. Sağlık hizmetlerinde bir aksama yaşanmaması için çalışıyoruz."

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Aydın Sarı ise hastanede bundan 6 ay önce 15 kadın doğum uzmanıyla hizmet verdiklerini ancak istifalar ve emeklilikler nedeniyle bu sayısının 5'e düştüğünü ifade etti.

Sağlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için önlemlerin alındığını kaydeden Sarı, "İlçelerden geçici görevle gelen uzman doktorlarımızla acil ve poliklinik hizmetlerini devam ettirmeye çalışacağız. Eski poliklinik sayılarımız olmayacak. Ancak olmazsa olmazlarımız acil ve doğum hizmetleri noksansız yapılacak. Polikliniklerimizin sayısı düştü. Ancak bu durum bizden kaynaklanmıyor. Ekim sonunda açıktan atanma yoluyla gelecek hekimlerle sorunun çözüleceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3745 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim