• BIST 9795.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

Kadının cazibe sırrı:kırmızı ruj

Kadının cazibe sırrı:kırmızı ruj
Dolgun kırmızı dudakların etkisi, göründüğünden daha büyük! Cosmopolitan dergisi, kırmızı rujun neden bu kadar popüler olduğuyla ilgili bilimsel araştırmaları sayfalarına taşıdı

Her kırmızı halı etkinliğinin veya ödül töreninin ortak özelliği; Hollywood yıldızlarının Marilyn Monroe'dan beri en sık kullandığı trend olan kırmızı dudaklardır... Peki, kırmızı ruj neden bu denli popüler? Ünlüler farkında olmayabilir, ancak kırmızı dudakların kariyerlerini, ilişkilerini ve genel olarak hayatlarını etkilediği kesin. İşte bu görünümle istediklerinizi lehinize çevirmenin yolları.

Trafik ışıklarının, itfaiye araçlarının ve diğer ikaz işaretlerinin kırmızı olmalarının bir sebebi var! Psikolog Andrew Elliot, insan beyninin renkleri fark ederek ilgi göstermek üzere programlandığını belirtiyor. Mercan renkli alt tonlara sahip kırmızılar ofis ortamına uygun bir seçenek olabilir. Bu rengi tercih ederek patronunuzun dikkatini çekebilirsiniz. Tabii doğru sebepler için fark edilmeniz önemli. Bu nedenle, işe geç kaldığınızda kırmızı ruj sürmekten kaçınabilir, önemli bir projenin altına imza attığınızda ise bu rengi gururla dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

SADECE RENK KURTARAMAZ
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, Olimpiyatlarda kırmızı üniforma giyen takımlar diğerlerine kıyasla daha fazla yarışmada başarılı oluyorlar. Bu sonuca göre diyebiliriz ki; kırmızı, bizleri değerlendiren insanlar üzerinde psikolojik bir etki bırakıyor. Çoğu zaman da kararların lehimize olmasını sağlıyor. Tabii ki kötü bir performans sergilediğinizde kırmızı dudakların sizi kurtarmasını beklemeyin. Ancak arzuladığınız şeye kavuşmak için elinizden geldiğince çalıştığınızda bu renklerin avantajını görebilirsiniz!

KALP ATIŞI HIZLANIYOR
Kırmızı; bir erkeğin kan basıncını, nefes alıp verişini ve kalp atışlarını hızlandırarak heyecanlanmasını sağlıyormuş. Bir araştırma için erkek katılımcılara farklı renklerde tişört giyen kadın fotoğrafları gösterilmiş. Çoğu erkek kırmızılı kadınları daha alımlı ve çekici bulduğunu belirtmiş. Kırmızı bir ruj, karşınızdaki erkekte aynı tepkileri uyandırabilir. Ancak unutmayın; renk sizi yalnızca daha çekici kılar. Ona ne kadar zeki ve eğlenceli olduğunuzu kanıtlamak size düşüyor.

NE DEMEK İSTİYORSUNUZ?
Kırmızı renk bilinçaltına pek çok mesaj gönderir. Ancak dudaklarınızı dokunuş veya hareket ettiriş biçiminiz de çok önemli. Uzmanlar, bu hareketlerin sebeplerini deşifre etti.
Bir soru sorulduktan sonra parmaklarınızdan birini dudaklarınıza götürüp orada tutuyorsunuz:
"Cevap vermeme hakkımı saklı tutmak istiyorum."
Üst dudağınızı ısırıp gergin bir hale getiriyorsunuz:
"Gerçekten çok kızgınım."
Limon yemiş gibi dudaklarınızı büzüştürüyorsunuz:
"Söylemek istemediğim bir şeyi ağzımdan kaçırdım."
Sevgilinizle beraberken alt dudağınızın yan kısmını ısırıyorsunuz:
"Tahrik oluyorum."

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim