• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Kadınlar dolgu markasını bilmiyor

Kadınlar dolgu markasını bilmiyor
Birçok kadın; ayakkabı ya da çantasının markası konusunda çok titizken, yüzlerine yaptırdıkları dolgunun markasını hiç bilmiyor. Eczacı Mehtap Özcan, neştersiz güzellikte kullanılan ürünlerle ilgili

Eczacılık fakültesinden mezun olduktan sonra, kozmetoloji alanında çalışmalar yapan Mehtap Özcan, aynı zamanda da akıllı bir hasta...

Kadınların 17 senesi diyetle geçiyor!

Özcan; kozmetik uygulamalarda kendisinin de nelere dikkat ettiğini anlatarak neştersiz estetik hakkında bilgiler verdi.

SORU SORUN
Ameliyatsız güzelleşmede kullanılan maddeler birbirinin aynı mıdır? Aralarında ne gibi farklar vardır?
Ameliyatsız güzelleşmekle, medikal estetik ürünler kastediliyor. Kleopatra'nın, süt banyosundan beklediğini, günümüz insanı DNA moleküllerinden elde etmeye çalışıyor ama hepsinin mantığı aynı.

Sizce bir kadın neştersiz güzellikten ne beklemeli? Çok şey istemek hataları da beraberinde mi getirir?
Kadın; en az ağrılı, uygulama sonrası en az komplikasyonun görüleceği, en uygun maliyetli ve en optimal sonucu alacağı bir tedaviyi seçmek zorundadır. Bence doktor seçimi bu konuda çok önemli. Kadınlar; uygulamayı yapacak olan hekime doğru sorular sormalı ve ihtiyaçlarının iyi belirlenmesini sağlamalıdır.

Doktor, kullandığı ürünün kaliteli olup olmadığını nereden anlar?
ARGE faaliyetlerine ve bilimsel çalışmalara önem veren firmalar tercih edilmelidir. Hekim ürünle ya da kullanımla ilgili bir sorunla karşılaştığında; karşısında muhatap olacağı birini bulabileceği firmaların ürünleri kullanmalıdır. Maalesef günümüzde sadece anlık para kazanmak için, merdivenaltı satış yapan çok fazla firma var. Bu nedenle, uygulama yaptıran kişiler de artık bu konuda bilgi sahibi olmalı, doktora hangi markayı kullandığını sormalıdır. Çantasının ya da ayakkabısının markasını saatlerce araştıran birçok kadın, yüzlerine enjekte ettirdikleri dolgu maddesinin markasını ne yazık ki bilmiyor, işlem sırasında hangi ürünün kullanıldığını sormuyorlar.

YÜZÜNÜZ YANABİLİR
Yapılan uygulamalardan sonra bazen neden hayal kırıklıkları yaşanıyor?
Bu doğru tedavinin ya da ürünlerin kullanılmamasından kaynaklanıyor. Dudağa yaptıracağınız bir dolguda hekim; yoğunluğu iyi olmayan, dengeli yayılım göstermeyen bir dolgu uyguladığında, dudağınızda asimetrik görüntü oluşabilir. Kimyasal peeling; doğru miktarlar ve doğru zamanlamayla yapılmazsa ya da lazer doğru aralıkta çalışmazsa, yüzünüzde yanıklar olabilir. Bunları son teknoloji ürünlerle ortadan kaldırmak mümkün.

Sağırlık tamamen tedavi edildi!

Bu işlemleri yaptıran doktor ve eczacılar, daha az hayal kırıklığına mı uğruyor?
Eğer tüm bu gelişmeleri takip ediyor ve kendisi de uygulatıyorsa, daha şanslılar. Çünkü uygulanan işlemi teknik olarak anlamaları ve ciltlerinde nasıl bir etki yaratacağını tahmin etmeleri daha kolay oluyor.

TEMEL PROTEİNLER YERİNE KONMALI
Ameliyat olmadan güzelleşmek isteyen kadın hekimden ne beklemelidir?

Kadınlar, önce belki bir kaç hekime de danışarak kendileri için en uygun uygulamanın hangisi olduğuna karar vermelidir. Özellikle yenileme ve canlandırma işlemlerinden; cildin temel proteinlerini yerine koyması ve nemini artırması beklenmelidir.

'MUCİZE' DİYENE, HER REKLAMA İNANMAYIN !
En pahalı olan ürün, en iyisi midir?

Önemli olan cildinizin neye ihtiyacı olduğudur. Baktığımızda; her yeni gelen teknoloji daha pahalıdır ancak bu sizin için gerekli olmayabilir. 25 yaşında sadece akne problemi olan bir cilde, canlandırma işlemi yapılmaz. Bu yüzden size uygulama yapacak hekime soru sorun, her yapılan reklama inanmayın. Hiçbir yöntem sizin yaşam şeklinizi bilmeden mucize yaratamaz. Düzenli olarak bakımlarınızı yapmıyorsanız, sağlıklı beslenmiyorsanız ya da gereğinden fazla güneşe maruz kalıyorsanız, uygulamanın sonucunu da alamayabilirsiniz. Bunların hepsi bir bütündür.

DOĞAL HALİNİZİ KORUYAN BİR HEKİM SEÇİN!
Kötü bir uygulamadan kendimizi nasıl korumalıyız?
Mesala düzenli olarak yaptırdığınız dolguyu; doğal olmayan formda uygulayan doktorda ısrarcı olmayın. Ufak rötuşlarla doğallığı koruyan işlemleri yapan hekimi tercih etmelisiniz. çok acı vermiyor

Siz kendinize böyle işlemler yaptırırken korkuyor musunuz yoksa cesaretli misiniz?
Ben şu anda 40 yaşındayım. Her yıl cildimin biraz daha esnekliğini kaybettiğini, gözeneklerin açıldığını, kılcal damarlarımın yüzeye çıktığını, lekelenme probleminin arttığını görebiliyorum. Bunlar için düzenli uygulamalar yaptırıyorum. Amacım daha genç görünmek değil, daha parlak ciltle gezmek. Doğal görünümden vazgeçmek istemiyorum. Herkes ufak işlemlerle daha canlı bir cilde sahip olabilir. Yapılan uygulamalardaki iğneler artık daha ince olduğu için acı da vermiyor.

ESRA TÜZÜN

Sahte ilaca karşı 1 milyon $ harcadım

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4052 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim