• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Kadınlar neden labioplasti yaptırmak istiyor?

Kadınlar neden labioplasti yaptırmak istiyor?
Labioplasti, labia minör adı verilen iç dudaklardaki şekil bozukluğu ya da fazlalığı düzeltmek amacı ile yapılan estetik cerrahi uygulamalara verilen isimdir.

Kadın genital estetik operasyonlardan en sık olarak yapılanı labioplasti adı verilen operasyonlardır.

Labioplasti, labia minör adı verilen iç dudaklardaki şekil bozukluğu ya da fazlalığı düzeltmek amacı ile yapılan estetik cerrahi uygulamalara verilen isimdir.

Prosedürün amacı, işlevsel problemleri ortadan kaldırmak ve estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde etmektir. Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara labioplasti ameliyatı ile ilgili bilgi verdi.  (www.defneerkara.com )

Labioplasti operasyonu her geçen gün daha popüler hale gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre son on yıllık dönemde ülkemizde ve dünyada genital estetik operasyonlara olan talep önemli oranda artmıştır

Bunun nedeni internetin yaygınlaşması sonucunda bilgiye ulaşmanın son derece kolay hale gelmesi, yaygınlaşan epilasyon işlemi nedeniyle genital bölgenin daha görünebilir hale gelmesi ve kültürel tabuların zaman içinde yıkılması gibi sebepler sayılabilir.

Labioplasti Neden Yapılır?

Kadınlarda iç dudakların uzun ve sarkık olması enfeksiyonlara zemin hazırlamaktadır. Çünkü aşırı nemlenme nedeniyle mikroorganizmaların üremesi kolaylaşmakta ve enfeksiyon oluşmaktadır. Bazı kadınlarda idrar yolu enfeksiyonları dahi görülebilmektedir.

Sürtünme nedeniyle kaşıntı ve tahrişler olmakta bu da kadınların aktif bir yaşam sürmesini engellemektedir. Bu sorunu nedeniyle spor yapamayan kadınlar vardır.

Yine bu durumun dar kıyafetler giyildiği zaman dışarıdan belli olabileceği endişesi taşıyan pek çok kadın istediği her kıyafeti giyememektedir.

Partneriyle ilişki sırasında ağrı olabilmekte, bu da uzun vadede önemli cinsel problemlere zemin hazırlamaktadır.

Yine bir kadının genital bölgesiyle ilgili estetik kaygılar duyması öz saygısını etkilemekte bu da cinsellikten uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Hatta bazı hastalarda bu durum takıntı haline gelerek tüm hayatını etkilemektedir.

Yani labioplasti operasyonu hastanın hem fonksiyonel, hem de psikososyal yönden rahatlaması açısından son derece önemli bir estetik girişimdir.

Ne Tür Şekil Bozuklukları Görülebilir?

İç dudaklarda farklı şekil bozuklukları görülebilir. Bazen labia minörlerden biri diğerinden daha uzundur ve asimetrik bir gürünüme sebep olur. Bazen de her iki iç dudak olması gerekenden daha uzundur ve dış dudakların dışına taşmıştır. Hatta zaman içinde sarkan kısımlarda kronik tahrişe bağlı renk koyulaşması ve kararma ortaya çıkar.

Sarkmaların ve Asimetrinin Sebebi Nedir?

Labia minörlerde ortaya çıkan bu sarkma veya asimetri çoğu zaman ergenlik döneminde, hızlı hormonal değişim neticesinde ortaya çıkar. Bazı kadınlarda genetik yatkınlık nedeniyle oluşabilir veya doğuştan da var olabilir. Hamilelik, normal doğum, tedavi edilmeyen uzun süreli enfeksiyonlar da bu tür sarkmalara neden olabilir.

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Labioplasti ameliyatı ortalama 40-45 dakika sürer. Bölgesel anestezi uygulanarak yapılır, işlem sırasında hasta tamamen uyanıktır. İsteyen hastalarda genel anestezi altında veya derin uykuda da yapılabilir. Ameliyatta iç dudakların fazla olan ve sarkan kısımları kesilerek düzeltilir ve eriyebilen dikişlerle dikilir. Genellikle labioplasti ile birlikte “ klitoral hudoplasti” adı verilen ve klitoris üzerindeki sarkmış cildin ve fazla dokuların çıkarılması şeklinde yapılan ameliyat da yapılır.

Başarılı bir ameliyattan sonra hasta memnuniyeti neredeyse %100 dür. Hastalar ameliyattan sonra oldukça rahatlamış ve mutlu görünürler, üzerlerinden ağır bir yük kalkmış gibidirler.

Operasyondan 1 hafta sonra kişi günlük hayatına dönebilir. Cinsel ilişkiye 1 ay süreyle ara vermesi gerekir. Bu süre zarfında enfeksiyon oluşmaması için bölge temizliğine özen gösterilmelidir.

Ameliyat sonrasında hafif bir ağrı, çok az kanama, hafif şişlik görülebilir. Bu tür şikayetler geçicidir.

Labioplasti Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Her ameliyatta olduğu gibi kanama, enfeksiyon, alerji, dikişlerin açılması gibi riskler mevcuttur.

Sonuç olarak; iç dudaklardaki sarkma kadının günlük yaşam konforunu bozan bir sorundur. Labioplasti ameliyatı ile bu sorundan kurtulmak mümkündür. Labioplasti ile ilgili detaylı bilgi için Dr. Defne Erkara'nın https://www.defneerkara.com/labioplasti.html sayfasına başvurabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8159 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim