• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Kahta’da Gebe Bilgilendirme Sınıfı Açıldı

Kahta’da Gebe Bilgilendirme Sınıfı Açıldı
Adıyaman'ın Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Gebe Bilgilendirme Sınıfı açıldı.

Doğum ve gebelik süreci ile ilgili anne adaylarının bilgilendirilmesi amaçlanan Gebe Bilgilendirme Sınıfında, aynı zamanda da sağlıklı ve bilinçli bir hamilelik ve doğum süreci geçirmelerine destek olunması hedefleniyor.

Gebe bilgilendirme sınıfında gebelik süreci, doğum süreci ve doğum sonu süreci hakkında uygulamalı eğitimler verildiğini belirten Kahta İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Ezgi Kocaoğlu, 20 hafta üzeri tüm gebelerin ücretsiz bir şekilde başvuru yaparak eğitimlere katılabileceklerini söyledi.

Müdür Kocaoğlu, "Tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını, bilgilerinin güncellenmesi ve bilinçli doğum yapmalarını sağlıyoruz. Anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemesi konusunda bilgi ve beceri kazandırılıyor. Gebe bilgilendirme sınıfımızda gebelik süreci, doğum süreci ve doğum sonu süreç hakkında uygulamalı eğitim verilmektedir.

Verilen eğitimlerin içeriğinde, gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğu, fizyolojik ve psikolojik değişiklikleri, gebelik ve doğum sürecinde eş ve yakınının desteğinin önemi, doğumun evreleri, doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ve erken tanısı, gebelikte tehlike işaretlerini ve acil durumlarda izlenecek yollar, normal doğumun anne ve bebek açısından yararları, lohusalık süreci, doğum sonrası kullanılabilen üreme sağlığı yöntemleri ve yeni doğan bakımı konularında bilgilendirilme yapılmaktadır. Eğitimlerimize fizyoterapist, diyetisyen ve psikolog eşlik etmektedir. 20 hafta üzeri tüm gebelerimiz başvuru yaparak eğitimlerimize katılım sağlayabilirler" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim