• BIST 14501.49
  • Altın 7154.99
  • Dolar 48.0881
  • Euro 56.066
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Kahveci: "Aile hekimlerine cari giderler bir an önce yatırılmalı"

Kahveci: "Aile hekimlerine cari giderler bir an önce yatırılmalı"
Her ayın 8’inde aile hekimlerimizin hesabına yatırılan cari giderler bir çok ilde henüz yatırılmaması nedeniyle Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci tarafından bir açıklama yapıldı.

Kahveci açıklamasında aile hekimlerinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek "Cari giderler için yapılan ödemeler tıpkı bir maaş gibi aylık ve düzenli olarak yapılan ödemelerdir. Bu ödemelerde yaşanan gecikmeler aile hekimlerimizi sıkıntı içerisine sokacaktır. Ne yazık ki bu ay bazı illerimizden hala ödemelerin yapılmadığına dair şikayetler bizlere ulaşmıştır. Sağlık Bakanlığı bir an önce bu gecikmeyi sonlandırmalıdır." dedi.

Sürecin uzamaması gerektiğini kaydeden Kahveci "Bu tür gecikmelerin yaşanması çalışanları endişeye sokar. Bunların olmaması lazım. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile bu konuyu görüşeceğiz. Gerekirse bir başvuru yapıp bu tür aksaklıkların olmaması hususunu dile getireceğiz. Umarız ki Aile Hekimlerimizin bu sıkıntısı bir an önce çözülür” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 5033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim