• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Kalın alt bacak ve bileği inceltmek mümkün

Kalın alt bacak ve bileği inceltmek mümkün
Alt bacaklarında ve özellikle ayak bileği bölgesinde kilo fazlalığı olmamasına rağmen kalınlık sorunları yaşayanlar estetik cerrahlardan yardım alıyorlar.

Bacak estetiği başlığı altında yumuşak yağ dokusunun fazlalığı nedeniyle diyet ve egzersize cevap vermeyen alt bacak ve ayak bileği kalınlığına estetik operasyon yaptıklarını belirten Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın, uyguladıkları tekniklerle son derece başarılı geri dönüşler aldıklarını belirtti. Bölgesel yağlanmanın bedenin herhangi bir yerinde görülebileceğini söyleyen Op. Dr. Sarıaltın, özellikle alt bacakta, baldır bölgesinde ve ayak bileğinde olan durumlarda kadınların spor dahi yapsalar sonuç alamadıklarından yakındıklarını belirtti.

SORUN YUMUŞAK YAĞ DOKUSUNUN FAZLALIĞI

Alt bacak bölgesinin kalınlığından şikayetçi olan hastalarının neler yaşadıklarını aktaran Op. Dr. Yücel Sarıaltın, "Bu sorunu yaşayan hastalarımız bize gelmeden evvel mutlaka diyet ve ya egzersiz deneyimi yaşamış ama sonuç alamamışlardır. Bilek ve baldırlardaki bu kalınlık, yumuşak yağ dokusunun fazlalığından kaynaklanır. Spor yaptıkça daha da fazla kalınlaşmaya müsait olan bu alan ayrıca yapılan diyetlere de cevap vermeyebilir. Zira zayıflama bedenin her yerinde gözlemlenirken, yine bu alanda inatçı bir biçimde kalan yağ fazlalığını gözlemleriz dedi. 
Sarıaltın, bu sorunu yaşayan hastaların en çok çizme veya dar pantolon giyemediklerinden şikayetçi olduklarını ve görsel olarak da bu sorunun altını çizdiklerini ekledi.

PRATİK VE ETKİLİ BİR YÖNTEM

Estetik operasyon hakkında bilgi veren Sarıaltın, "Estetik cerrahide bacak estetiği için uyguladığımız liposcuplture tekniği, bacak kalınlığının çözümlenmesine ve kalın ayak bileği sorununu ortadan kaldırmamıza fayda sağlıyor. İnce kanüllerle sorunlu alana müdahale ediyoruz. Liposuctiona benzer bir uygulama olan bu teknik, yağlı dokunun alınarak düzeltilmesi, estetik açıdan şekil verilmesi manasına gelir. Bu sayede tıpkı bir heykeltıraş gibi sadece yağın alınmasına değil, geride kalan bölgeye şekil verilmesi de amaçlanır. Liposculpture operasyonu ayrıca sırt, bel, göbek, bacak içi, basenler, diz iç kısımları, çene altı gibi farklı vücut bölgelerine de uygulanabilir. Vakum yardımıyla yağ alınması sonrasında bölgeye şekil verilerek sonlandırılır dedi. 
Sarıaltın, hastanın işlem bittikten birkaç saat sonra evine rahatlıkla gidebileceğini ve 24 saat sonra banyo yapabileceğini söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12305 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim