• BIST 10248.09
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 25 °C

Kaliteli Bir Maskede Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Kaliteli Bir Maskede Olması Gereken Özellikler Nelerdir?
Sağlık kurumlarında her zaman bir ihtiyaç olan maskeler, salgın ile birlikte her eve ve her ortama girmiş durumdadır.

 

Üretici, tedarikçi, satıcı, çeşit ve model artışının sebebi ise maske kullanımının bazı durumlarda zorunlu olmasıdır. Durum böyle olduğu için de maske seçiminde titiz olmak, sağlık ve hijyen için son derece önemlidir.

Tercih edilen maskenin ihtiyacı tam ve doğru bir şekilde karşılaması için kaliteli olması gerekir. Kaliteli bir maske ise bazı özelliklerine dikkat edilerek anlaşılabilir. Bu özelliklerden ilki, maske paketine bakılarak anlaşılabilir. Kaliteli bir maskenin ambalajında gerekli belge ve izinlere sahip olduğunu gösteren ibareler ile CE işareti bulunur. Maske alırken ilk olarak bu detaya dikkat edilmelidir.

Bir maskenin kaliteli olduğunu gösteren bir diğer detay da filtrasyon sistemidir. Bu noktada 3 katlı maskeler her zaman daha avantajlıdır. Çünkü 3 katlı maskelerin orta katında çoğunlukla filtre görevi gören bir malzeme bulunur. Ayrıca maskenin üretim malzemelerine bakarak da bu konuda fikir sahibi olunabilir. Maskenin kısa sürede kötü kokması da kalitesiz malzemeden üretildiğinin bir göstergesidir.

Kaliteli maskelerin fiziksel özellikleri de maskenin görevini tam olarak yerine getirmesini sağlar. Özellikle burun kısmında bir tel bulunması son derece önemlidir. Kalitesiz maskelerin çoğunda bu tel bulunmaz maske yüze tam oturmadığı için koruma sağlamaz. Kaliteli maskeye ulaşabilmek için ise Avansas gibi güvenilir alışveriş siteleri tercih edilmelidir.

Maske Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Maske kullanırken bazı noktalara dikkat edilmediği takdirde maske koruma sağlamaz ve maske kullanmanın bir anlamı kalmaz. Ayrıca maskenin konforlu bir şekilde kullanılmasına da dikkat edilmelidir. Özellikle işi gereği tüm gün maske kullanmak durumunda kalanlar için bu detay önemlidir.

Maskenin konforlu bir şekilde kullanılması için yüzü tahriş etmeyen, cilde zarar vermeyen, koku yapmayan ve kulakları ağrıtmayan bir ürün tercih edilmelidir. Bu noktada Evony maske, elastik ve rahat lastikleri ile ön plana çıkan ürünlerden biridir.

Maskenin yüze tam oturmasına da kullanım sırasında dikkat edilmelidir. Büyük ve bol duran maskeler verimli bir şekilde kullanılamaz. Ayrıca temiz hava almak için maskenin çıkarılması gerekiyorsa bu işlem izole bir ortamda ya da sosyal mesafenin maksimum olduğu durumlarda yapılmalıdır.

Maske ile En İyi Koruma Nasıl Sağlanır?

Maske kullanımından fayda görmek ve maskeden maksimum verim alabilmek adına doğru bir kullanım çok önemlidir. Maskenin yanlış kullanılması koruma sağlamazken hem kullanan kişinin hem de çevresindekilerin sağlığını riske atacak durumlar doğurabilir.

Öncelikle maskenin tüm solunum yollarını kapattığından emin olunmalıdır. Maske burun altına indirilmemeli, aynı anda hem ağzı hem de burnu kapatmalıdır. İki yoldan herhangi birinin açık olması büyük risk doğururken tamamen kapalı olması en iyi korumayı sağlar.

En iyi koruma, en iyi maskeler ile sağlanır. Kullanılan maskenin kalitesine ve fiziksel özelliklerine dikkat edilmelidir. Burun kısmında tel olan bir maske kullanılmalıdır ve kullanım sırasında bu kısım burun üzerine tam olarak yerleştirilmelidir. Aksi halde maskenin kenarlarında boşluklar kalır ve bu boşluklardan zararlı mikroorganizmalar girip çıkabilir.

En Kaliteli ve Güvenilir Maske Çeşitleri Nereden Satın Alınır?

Maskelerin yaygın kullanılması ve zorunlu olması sonucu ulaşımı kolaylaşmış fakat güvenilirliği de azalmış durumdadır. Bu nedenle sağlığı riske atmamak adına Avansas gibi TOBB Güven Damgası ile tescillenmiş bir satış noktasını tercih etmek her zaman daha faydalıdır.

Seçkin markaların, gerekli belgeleri taşıyan ve hijyenik bir şekilde üretilen maskelerine ulaşmak için Avansas doğru platformlardan biridir. Ayrıca maske satın almak için bir e-ticaret sitesini tercih etmek çoğu zaman daha ekonomiktir.

Bu haber toplam 13532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim