• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Kalp hastalığının 6 göstergesi

Kalp hastalığının 6 göstergesi
Bilimsel çalışmalar her dört kişiden birinin kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını yitirdiğini gösteriyor.

İnsanları hastalık belirtilerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. İngiltere merkezli Klinik Anatomi Öğrenim Merkezi'nin direktörü ve Lancester Üniversitesi öğretim görevlisi Adam Taylor, kalp hastalıklarının bilinmeyen belirtilerini The Conversation internet sitesi için kaleme aldı.

İşte kalp rahatsızlıklarının 6 habercisi:

1-Kulak memesi çizgileri: Kulak memesindeki çapraz çizgilerin, damar sertliği hastalığının göstergesi olduğu belirtiliyor. 40'tan fazla bilimsel çalışma, kulak çizgilerine sahip olanların damar sertliği hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

2-Yağ kitleleri: Tıpta "ksantom" diye adlandırılan cilt yüzeyindeki sağ renkli yağ kitleleri, yüksek kolesterolün göstergeleri arasında yer alıyor. Yüksek kolesterolün kalp damar hastalıkları riskini artırdığı biliniyor.

3-Yumru tırnaklar: Doktorlar, tırnaklardaki değişimlerin hastalıkların habercisi olduğunu konusunda uyarıyor. Tırnakların kalınlaşması ve genişlemesi, üretilen dokudan kaynaklanıyor. Temiz kanın parmaklara ulaşamaması nedeniyle ortaya çıkan yumru tırnaklar, kalbinizin kötü durumunu yansıtıyor olabilir.

4-İris etrafındaki halkalar: Araştırmacılar, iris etrafında oluşan gri halkaların yüksek kolesterol belirtisi olabileceğini ifade ediyor.

5-Diş kaybı: Ağız ve diş sağlığınız, kalp ve damar sağlığınız hakkında ipuçları veriyor. Araştırmalar, diş kaybı ve periodontitis hastalığının kalp hastalıklarının habercisi olduğunu kaydediyor.

6-Mavi dudak: Kardiyovasküler sistemindeki oksijenlenmiş kanın dokulara pompalanmasındaki sorunlar, genellikle kırmızı renkteki dudakların mavileşmesine veya morarmasına neden olabiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13605 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim