İnsanların hayatlarını en çok kalp hastalıklarından kaybettiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, “Stres, beslenme alışkanlığımızın değişmesi ve sigara içme yaşının aşağılara düşmesi, kalp krizlerinin erken yaşta görülmesine en önemli etkendir. Bundan birkaç yıl önce kanser hastalıkları ön planda iken, bugünlerde maalesef kalp hastalıklarından kaybettiğimiz hasta sayısı kanser hastalıklarından kaybettiğimizden daha fazla duruma gelmiştir. Bununda en büyük sebeplerinden birisi kalp krizlerinin çok daha erken yaşlarda görülür hale gelmesidir. Biz öğrenci ve asistanlık zamanlarımızda kalp hastalıkları yaşlı hasta grubunu oluştururdu. Ama bugünlerde orta yaşta değil, genç yaş gruplarını da içine almaya başladı. Buradaki en önemli nedenlerden birincisi strestir. Yaşam içersindeki günlük stresimiz çok fazla hale geldi. Bu nedenden dolayı kalp krizleri de artmaya başladı. Stres bizim hastalıklarımıza çok büyük etkendir. Diğer en önemli faktörlerden birisi de beslenme alışkanlıklarımızın bozulmasıdır. Fast food değimiz hazır gıda türlerine çok fazla yönlendik. Bunlar da margarin ve katı yağlar çok fazla kullanıldığı için kolesterolü arttırıyor ve dengesiz beslenmeye sebep oluyor. Bu da kalp krizi yaşının belli bir yaşa inmesinin en önemli sebeplerden birisidir” diye konuştu.
Erken yaşta kalp krizi geçirmenin diğer bir faktörünün de sigara olduğunu ifade eden Sağ, “Sigara içme yaşı çok düştü. Eskiden insanlar sigaraları çok rahat içemezlerdi. Şimdi ise lise ve ortaokul düzeylerinde sigara içilmeye başlandı. Kalp krizinde en önemli üçüncü faktörde erken yaşlarda sigara içilmeye başlanmasıdır. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın da ciddi girişimleri var. Kalp krizi yaşının daha ilerlere gitmesini istiyoruz. Stres, beslenme alışkanlığımızın değişmesi ve sigara içme yaşının aşağılara düşmesi kalp krizine erken yaşta görülmesine en önemli etkendir. Kalp krizi yaşı eskilerde 60’lı yaşların üzerindeydi. Ama şimdilerde ise 30’lu yaşlara kadar indi. Son taburcu ettiğim kalp krizi hastası 31 yaşındaydı. Günümüzde en çok erkekler kalp krizi geçiriyor” dedi.
Kalp krizi yaşı 30'a indi!

Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç.Dr. Ali Cemal Sağ, insanlarda kalp krizi geçirme yaşının 60’lardan 30’lu yaşlara kadar indiğini ve en çok erkeklerin kalp krizi geçirdiğini söyledi.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.Kaynak: 
Bu haber toplam 5384 defa okunmuştur
Etiketler: Kalp krizi, kardiyoloji, medicalpark, Fast food, stres, kolesterol, sigara, sağlık bakanlığı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İzmir'de tren istasyonunda kalbi duran yolcuya yapılan müdahale güvenlik kamerasındaİzmir'in Çiğli ilçesinde, peronda tren beklerken kalbi duran yolcu, sağlık çalışanının yaptığı ilk müdahaleyle hayata döndürüldü.
Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Barbolini, anjiyo olduGalatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı'nın İtalyan başantrenörü Massimo Barbolini, anjiyo operasyonu geçirdi.
Diyarbakır'da "Dünya Kalp Günü" farkındalık pikniği yapıldıDiyarbakır'da "Dünya Kalp Günü" dolayısıyla doktor ve sağlık çalışanları farkındalık pikniğinde buluştu.
Kars'ta araç kullanırken kalp krizi geçiren sürücü öldüKars'ta direksiyon başında kalp krizi geçiren ve otomobili refüje çarpan sürücü, hayatını kaybetti.- 17:54 - Almanya’da "Ölüm Meleği" Doktor Skandalı: 12 Hastayı Öldürdüğünü İtiraf Eden Doktora Müebbet!
- 17:49 - Bursa’da Kanserle Mücadelede Erken Tanı Seferberliği: Başarılı Hekimlere Teşekkür Belgesi!
- 17:47 - İstanbul’un Sağlık Ağı Genişliyor: 1120. Aile Sağlığı Merkezi Arnavutköy’de Hizmete Açıldı!
- 17:46 - Sağlıkta Kurumsal Dönüşüm: Sağlık Bakanlığı’nın Yeni Çalışma Kıyafetleri ve Kimlik Kılavuzu Hatay’da Tanıtıldı!
- 17:43 - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Karabük’te: "Dünyanın Neresinde Muhtaç Varsa Türkiye Orada!"
- 17:41 - Kırıkkale’de Çevre Dostu Hamle: Atık İlaçlar ASM’lerde Toplanarak İmha Edilecek!
- 17:05 - Kireçlenmeye Karşı Doğal Formül: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Çınar Yaprağı Kürü!
- 16:57 - Türk Tabipleri Birliği’nde Yeni Dönem: TTB’nin Yeni Başkanı Dr. Pınar Mualla Saip Oldu!
- 16:38 - Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
- 16:36 - Şanlıurfa’da Kaçak Diş Kliniklerine Dev Operasyon: İki İş Yeri Mühürlendi!
- 16:33 - Almanya’da Sağlık Reformu Öfkesi: Yüzlerce Gösterici Federal Meclis’e Yürüdü!
- 16:16 - Türkiye’den Depremle Sarsılan Venezuela’ya Şefkat Eli: 16 Tonluk Dev Tıbbi Yardım Yola Çıktı!
- 15:30 - KDC’de Korkutan Ebola Bilançosu: Aşı ve Tedavisi Olmayan Varyant Yayılıyor!
- 12:49 - Yüzyılın Sağlık Skandalında Kritik Gün: Yenidoğan Çetesi Lideri Fırat Sarı Hakim Karşısında!
- 12:42 - Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
- 11:07 - Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
- 10:12 - Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
- 17:44 - "Kafana Takma" Demeyin! Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk’ten Depresyon Uyarısı: "İradeyle Aşılacak Bir Durum Değil"
- 17:40 - Artan kronik böbrek yetmezliğine uzman uyarısı: Böbrek hastalıkları ile ilgili branş hastaneleri açılmalı
- 17:36 - Tartıdaki Rakam Aldatıcı Olabilir: Popüler Kilo Verme İlaçları Yaşam Kalitesini Artırmıyor!
- 17:34 - Yaz Sıcakları İshal Vakalarını Patlattı: Prof. Dr. Şafak Kaya Kavak’tan Hayati Uyarılar!
- 17:31 - Endometriozis Teşhisinde Tarihi Devrim: Kan Testiyle Yüzde 95’in Üzerinde Doğruluk Sağlandı!
- 17:16 - İzmir’de Tıp Literatürüne Geçecek İlklere İmza Atıldı: Kalbindeki Ölümcül Kitle Kemik Kesilmeden Çıkarıldı!
- 17:10 - Eşine Alerji Testi Yaptırırken Kanseri Öğrendi: 250’nci Mucize Nakille Sağlığına Kavuştu!
- 17:01 - Kene Kabusu Sıcaklarla Geri Döndü: KKKA Vakalarında Artış Sürüyor, Uzmanından Hayati Uyarılar!
- 16:58 - Gaziantep’te Hayat Kurtaran Adım: Yoğun Noktalara Sesli Yönlendirmeli Şok Cihazları Yerleştirildi!
- 16:53 - Doğduğu Hastaneye Muazzam Vefa: Trabzonlu Sanatçı 70 Eserini Hastalara Şifa Olsun Diye Bağışladı!
- 16:09 - Avrupa’da "Hastalık İzni" Savaşları: Almanya İlk Günden Rapor Şartı Getiriyor, Diğer Ülkelerde Kurallar Nasıl?
- 16:06 - Sağlıkta "Türkiye Yüzyılı" Bilançosu: MHRS Randevu Kuyrukları %92 Azaldı, Yerli Sağlık Teknolojisinde Devrim!
- 16:03 - Çanakkale’de Doktor Eş Dehşeti: Kapıyı Kırıp Apartman Boşluğunda 50 Yerinden Bıçakladı!
- 15:59 - İslahiye'de deprem sonrası sağlık yatırımları devam ediyor
- 10:23 - Antalya’da "Algoritma" Vurgunu: Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktorları 225 Milyon Lira Dolandırıp Kaçtı!
- 10:21 - İsrail Yüksek Mahkemesi'nden Hükümete Nihai Mühlet: Kaçırılan Filistinli Doktorların Hesabı Sorulacak!
- 10:19 - Sağlık Bakanlığı’ndan Dünyada Bir İlk: Deprem Anında Hangi Hekimin Nerede Görev Yapacağı Önceden Belirlendi!
- 10:13 - Fransa’da Maymun Çiçeği Alarmı: Kongo’dan Gelen Doktor Tedavi Sonrası Taburcu Edildi!
- 10:11 - DSÖ’den Korkutan 2026 Kanser Raporu: Her Gün 26 Bin Ölüm! 2050 Kabusu Kapıda
- 17:23 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/26
- 16:08 - Kanser Tedavisinde Hayvan Deneyleri Tarihe Karışıyor: "Mini Tümör" Modelleriyle Nokta Atışı İlaç Dönemi!
- 16:03 - El Bileğindeki Sinsi Şişliklere Dikkat: "Üzerine Kitapla Vurup Patlatmaya Çalışmayın!"
- 15:47 - Ankara’da Kadınların Yaşam Kalitesini Artıran Okul: Ameliyatsız ve İlaçsız Tedavi
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim








































