• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 13 °C

Kalp krizinde ilk iki saat hayati önem taşıyor

Kalp krizinde ilk iki saat hayati önem taşıyor
112 Acil Servis ekiplerinin zaman yitirmeden aranması, kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlıyor.

Kalp krizi konusunda halkı uyaran Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilk iki saattin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de her 10 ölümden 4'ünün kalp krizi nedeniyle yaşandığının belirtildi. Açıklamada kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısının belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiği ifade edildi.

Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımının bozulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesinde yaşanan gecikmenin kalpte oluşan hasarın artmasına neden olabileceği ifade edildi. Bu gibi durumlarda hastanın hayatını kaybetme riskinin daha da artacağı belirtilerek, kalp krizi geçiren bir kişi için tedaviye başlanıncaya kadar geçen sürenin en önemli faktörlerden biri olduğu dile getirildi.

Bu kapsamda kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişilmesinin hayati önem taşıdığı vurgulanarak halkın bu konudaki farkındalığını artırmak amacıyla iki temel hedefin bulunduğu açıklandı.

Açıklamada, temel faktörlerden birisinin toplumun kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlenmesini sağlanması olduğu açıklamada" Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmamasının kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Acil durumlarda 112 Acil Servis ekipleri aranarak hastaneye ambulans ile gidilmesi ve uygun tedaviye erişiminin sağlanmasıdır. Halkımızın kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için derhal 112 Acil Servisi aramanın ne kadar önemli olduğunu anlaması gereklidir. Kalp krizinin farklı tiplerinin bulunduğu ve bunların tedavilerinin değişebileceği dikkate alınarak, 112 Acil Servis ekiplerinin zaman yitirmeden aranması, kalp krizinin doğru şekilde tedavi edilmesini ve hastaların uygun tedavi merkezlerine sevkini sağlayacaktır.Hastaneye ulaşan hastaların rahatsızlıklarının kalp krizi olması durumunda ambulansın ilgili hastayı doğrudan anjiyo yapılan merkezlere ulaştırılmalarını sağlanması hedeflenmektedir" denildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5338 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim