• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Kalp pili takıldı 3 yıldır titriyor

Kalp pili takıldı 3 yıldır titriyor
Kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle kalp pili takıldı, başına gelmeyen kalmadı...

İzmir'de, kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle kalp pili takılan Mehmet Yıldız(65)'ın hayatı kâbusa döndü. Takılan kalp pili yüzünden yıllardır zıplama ve sürekli titreme gibi sorunlarla boğuşan Yıldız, kalp pilinin kablolarının kendisini rahatsız ettiğini belirtmesine rağmen kimseyi inandıramadığını söyledi. Kablolar sebebiyle diyafram zarı patlayan ve akciğerleri delinen Yıldız, sorunun çözülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bile mektup yazdığını dile getirdi..

Kalbindeki ritim bozukluğu nedeniyle 2006 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji bölümüne giden Mehmet Yılmaz'a, burada kalp pili takıldı. Bir süre sonra zıplama ve titreme gibi sorunlarla karşılaşan Yıldız, yaşadıkları şöyle anlattı: "Bu sorunları aktarmak için gittiğimde ameliyatı yapan Doç. Dr. Mehdi Zoghi, sorunun kablolardan kaynaklandığını ve beni tekrar ameliyata alarak kabloların yerini değiştirdiğini söyledi. Ben aynı sorunları yıllarca yaşamaya devam ettim. Geçtiğimiz temmuz ayında da ağzımdan kan pıhtısı gelince tekrar hastaneye gittim. Yapılan araştırmada kabloların diyafram ve akciğerlerimde delik açtığını öğrendim ve yeniden ameliyat oldum."

KABLO KALBİNE YAPIŞTI

Yapılan tüm operasyonlara rağmen bir türlü sağlığına kavuşamadığını kaydeden Mehmet Yıldız, "Zıplama ve titreme sorunlarım aşılmadan yaşanan bu olumsuzluklar sonucu yaşam kalitem ciddi anlamda bozuldu. İlerleyen süreçte pilin kablosu yerinden çıktığı için bir kez daha acilen ameliyata alındım. En sonunda doktorlar kalbin yerinin değişmesi gerektiğini düşündüler. Kalbin yerini değiştirdiler ancak bir tane kablo kalbe yapıştığı için onu çıkartamadıklarını söylediler. Benim sorunlarım ilk günkü gibi devam ediyor." diye konuştu.

BAŞBAKANLIĞA MEKTUP YAZDI

Şu anda hiç kimsenin kendisine gerekli bilgiyi vermediğini belirten Yıldız, bunun için gereken müracaatları yaptığını dile getirdi. Hastane yönetimine, Sağlık Müdürlüğü'ne ve Başbakanlık'a da konuyla ilgili mektup yazdığını ifade eden Yıldız, "Ameliyatı yapan doktorum Doç. Dr. Mehdi Zoghi, bu girişimlerimin ardından bana bir mektup gönderdi. Zoghi bu mektupta yaptığı müdahaleleri ve geçen süreci anlatmış. Benim yaşadığım sorunların tümünü de psikolojik etkenlere bağlamış. Ben hiç kimseyle sorun yaşamak istemiyorum. Tek derdim bana durumum ile ilgili bir bilgi verilmesi. Tekrar eski sağlığıma kavuşmayı çok istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2822 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim