• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kamu Hastane Birliklerine Geçiş İşlemleri ile ilgili Genelge

Kamu Hastane Birliklerine Geçiş İşlemleri ile ilgili Genelge
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu hastaneleri Kurumu tarafından "Kamu Hastane Birliklerine Geçiş İşlemleri İle İlgili 2012/36 Sayılı Genelge" yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu hastaneleri Kurumu tarafından "Kamu Hastane Birliklerine Geçiş İşlemleri İle İlgili 2012/36 Sayılı Genelge" yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLİĞİ

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

 

Sayı: B.10.1.TKH.0.06/10-06-3158 31.10.2012

Konu: Kamu Hastane Birliklerine Geçiş İşlemleri.

 

 

………………VALİLİĞİNE

 

GENELGE

2012/36

 

İlgi: 02/02/2012 tarih ve B.10.0.MUS.00.00.00.0/22 sayılı Genelge.

 

663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname 02/11/2011 tarihli ve 28103 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve Bakanlık Teşkilatı yeniden yapılandırmıştır.

 

Mezkûr Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 5. Maddesi gereğince Makam onayı ile 2 nci ve 3 ncü basamak sağlık hizmeti sunan sağlık kuruluşları ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinin bağlı bulunacağı Kamu Hastaneleri Birlikleri kurulmuştur.

 

İlgi Genelge ile Kamu Hastaneleri Birlikleri adına İl Sağlık Müdürlüklerince yürütülen tüm iş ve işlemler makam onayı ile Kamu Hastaneleri Birlikleri faaliyete geçtiğinde Genel Sekreterlikler tarafından yürütülecek olup, anılan madde hükmü gereğince birlik kapsamındaki sağlık kuruluşlarında bulunan baştabip,  baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı, başhemşire kadrolarında bulunanlar ile sayılan görevleri ikinci görev, vekalet suretiyle yürütülen personelin bu görevleri sona erecektir.

 

Bu çerçevede; Bakanlığımızca verilen sağlık hizmetinin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden etkin, verimli, ahenk içerisinde sorunsuz bir şekilde yürütülmesi ve işlemlerin il sağlık müdürlükleri ile genel sekreterlikler arasında koordinasyon ve işbirliği anlayışı içinde gerçekleştirilmesini teminen aşağıda belirlileri hususlara riayet edilecektir.

 

1. Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlar kadrolarında görev yapan ve kurumumuzca kendileri ile sözleşme imzalanan personelin sözleşme tarihi itibariyle ve sözleşme süresi ile sınırlı olmak üzere aylıksız izinli sayılmaları hususu Bakanlık Makamı’nın 30/10/2012 tarih ve 63574 sayılı Onayı ile uygun görülmüş olup; bu personelin aylıksız izinli sayılmasına ilişkin ayrıca bir onay alınmayacak ve ÇKYS modülü üzerinden gerekli kayıt işlemleri ilgili birimlerce tesis olunacaktır.

2. İlgili personelin görevden ayrılış ve başlayış işlemleri birimlerince yapılacak ve Kurum’a bilgi verilecektir.

3. İlgili personelin ücret (ek ödeme hariç) ödemeleriyle ilgili olarak genel bütçe muhasebe birim kodu Kurum tarafından açtırılmış olup her birlik kendi mali kodu üzerinden işlem tesis ederek ücret ödemelerini gerçekleştirecektir.

4. Sözleşmeli pozisyonda göreve başlayan personelin ücret ve ek ödemelerinin hesaplanmasında (vergi matrahı, emekli keseneği gibi hesaplamalarda) kullanılmak üzere; en son döneme ait bordro bilgilerini içerecek belgeler, kurumları ve ilgili muhasebe birimleri tarafından onaylanarak göreve başlayacakları Kamu Hastaneleri Birliği’ne verilecektir.

5. Kamu Hastaneleri Birliklerinin yazışmalarda kullanacakları birim/yazışma kodları Kurum tarafından “Devlet Teşkilatı Veri Tabanı”na tanımlanmış olup http://dtvt.basbakanlik.gov.tr internet adresinden birim yazışma kodları öğrenilebilecektir.

6. Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde bulunan sağlık kuruluşlarının Bakanlık merkez teşkilatı ile yapacakları yazışmalar Kurum merkez teşkilatı; Kurum merkez teşkilatı ile yapılacak yazışmalar ile her türlü iş ve işlemler ise genel sekreterlikler kanalıyla yürütülecektir.

7. Birliklerin il içerisinde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile yapacakları yazışmalar genel sekreterlikler kanalıyla yürütülecektir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

 

Prof.Dr. Nihat TOSUN

Bakan a.

Müsteşar

 

 

DAĞITIM:

Gereği İçin:                                     Bilgi İçin:

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü) Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna

Kamu Hastaneleri Birliklerine           Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne

 

Genelgenin aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 14613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim