• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Kamu Hastaneler Birliği

Kamu Hastaneler Birliği
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, artık başhekimlerin ihaleyle uğraşmayacağını söyledi.

Henüz alt komisyonlarda taslak çalışması yürütülen kanun tasarısının, Kamu Hastaneler Birliği adı altında bir birim kurulmasını sağlayacağını ifade eden Arınç, "Hastanelerde sadece sağlıktan sorumlu olması gereken başhekimlerin ihale yapmasının, pencereyle camla uğraşmasının, alım satım yapmasının önüne geçilmiş olacak." dedi. Bürokratların tarafsızlığına da vurgu yapan Arınç, bütün bürokrasiye bakış açılarının dostane olduğunun altını çizdi.

Manisa İl Özel İdaresi salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında Vali Celalettin Güvenç ve daire müdürlerinin geçen yılı değerlendiren sunumlarını dinleyen Başbakan Yardımcısı Arınç, 2009'un 2007 ve 2008 gibi kazanımlı bir yıl olduğunu ve Türkiye'deki gelişmelerin Manisa'da büyük ölçüde gerçekleşmesinin görüldüğünü söyledi. Global anlamda sağlık sisteminde büyük bir reform ve dönüşüm yaşandığını ifade eden Bülent Arınç, hastanelerin tek çatı altında toplandığını hatırlatarak, "Şimdi hastanelerimiz, idari bakımdan da tek başhekimin yönetiminde. Henüz düşünce safhasında olan ve alt komisyonlarda görüşülen kanun tasarısı, Kamu Hastaneleri Birliği adı altında oluşturulan bir kurumda ihalelerin toptan yapılmasını sağlayacak. İşi toptan bir birime aktararak, sağlık hizmetlerinin daha rasyonel yürütülmesi temin edilecek." şeklinde konuştu.

Bürokrasiye bakış açısı konusunda da görüşlerini açıklayan Bakan Arınç, "Ben bir siyasi parti mensubuyum. Bizim bürokrasiye bakış açımız dostanedir. Bundan herkesin emin olmasını dilerim." dedi. Hiç kimsenin işine karışmak, tahakküm etmek gibi bir gayretleri olmadığını, bürokratların hükümetin emrinde ve maiyetinde memurlar olmakla birlikte kamuya hizmet eden kamu görevlileri olduğunu anlatan Arınç, sadece bir partiye veya teşkilata yönelik çalışmayı kesinlikle reddettiklerini, kamu hizmeti verilirken tarafsızlığın, adaletli olmanın, görevini en iyi yapmanın önemli ilkeler olduğunu söyledi. Kimseye ters bakmadıklarının, kimseye özel himaye yapmadıklarının altını çizen Arınç, "Herkes çalışacaktır, herkes çalıştığının karşılığını alacaktır. Herkesin aklında, bir siyasi partiye mensubiyet, bağlılık olabilir. Bu propagandaya dönüşmediği sürece, hangi parti olursa olsun militanlık yapmaya kalkmadıkça, kendi düşüncesini sadece sandıkta ifade eden insan oldukça bizim için muhteremdir. Yeter ki çalışmaları sırasında ayrımcılık yapmasın, kendi siyasi düşüncesini ön plana çıkarmasın." diye konuştu. Bürokrasideki herkesi görevini başarıyla yapan insanlar olarak göreceklerini, yerli yersiz tayinler, atamalar, soruşturmalar ve cezalandırmalar olmayacağını dile getiren Arınç, zaten yedi yıllık icraat dönemlerinde yapılanların böyle olduğunu, peşin hükümle hükümete bağlı memurlar veya bürokratlar olarak hiç kimseyi görmediklerini söyledi. Arınç, "Herkes kamunun verdiği görevleri yerine getirdiği takdirde bizim için en itibarlı memurdur. Sadece görevlerine odaklanmalarını ve halka hizmette sınır tanımamalarını istiyoruz." sözlerini kaydetti.

2002 yılına gelinceye kadar Manisa'da hiçbir tarihi eserin restorasyonu konusunda başarı sağlanamadığıne da değinen Bülent Arınç, 100 bin lira gibi küçük meblağların bile verilmediğini hatırlattı. Son yedi yıldır ise imaret, cami, hamam gibi tarihi eserlerin restorasyonunu yaptıklarını, hattâ Ulucami'nin altında, farkında bile olunmayan bir mescit ortaya çıktığını belirtti. Manisa'da beş tane de hamam restore edildiğini, tarihe ve kültüre ait birçok eserin ayağa kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2892 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim