• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Kamu kuruluşları arası sağlık hizmeti alımında yüzde 10 fiyat farkı

Kamu kuruluşları arası sağlık hizmeti alımında yüzde 10 fiyat farkı
Kamu İhale Kanunu'na tabi idarelerden sağlık hizmeti sunanlar, kendi aralarında alım ve satıma konu olan mal ve hizmetlerden fiyat tarifelerinde fiyatı yer almayanların fiyatını, ihale bedelinin üzerine yüzde 10'a kadar ilave ederek belirleyebilecek.

Kamu İhale Kanunu'na tabi idarelerden sağlık hizmeti sunanlar, kendi aralarında alım ve satıma konu olan mal ve hizmetlerden fiyat tarifelerinde fiyatı yer almayanların fiyatını, ihale bedelinin üzerine yüzde 10'a kadar ilave ederek belirleyebilecek.

Maliye Bakanlığı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idarelerden sağlık hizmeti sunanların teşhis ve tedaviye yönelik olarak birbirlerinden yapacakları mal ve hizmet alımlarının usul ve esaslarını bir yönetmelikle belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre idareler, aralarında imzalayacakları protokollerle birbirlerinden doğrudan mal ya da hizmet alabilecekler.

İdarelerin kendi aralarında alım ve satıma konu olan mal ve hizmetlerden, fiyat tarifeleri ile fiyatları belirlenmiş olanların bu alım ve satımlara esas alınacak fiyatları, maliyetinin altında kalmamak kaydıyla idareler arasında yapılacak protokolle belirlenecek. Ancak, belirlenecek fiyat, fiyat tarifeleriyle belirlenen fiyatı hiçbir şekilde geçemeyecek. Fiyat tarifelerinde belirlenmiş olan tutarlardaki değişikliklerin; protokol ile belirlenen fiyatları etkileyip etkilemeyeceği, etkileyecekse hangi oranda etkileyeceği ve karşılıklı alımlarda mahsuplaşma yapılıp yapılmayacağı konuları da protokolde ayrıca karara bağlanacak.

İdarelerin kendi aralarında alım ve satıma konu olan mal veya hizmetlerden, fiyat tarifelerinde fiyatı olmayan ve mal ve hizmet alımı yoluyla üçüncü şahıslardan sağlananların fiyatı; yapılacak yasal kesintiler ihale bedeline ayrıca dahil edilmek kaydıyla, ihale bedelinin üzerine yüzde 10'a kadar ilave edilerek belirlenebilecek.

Yüzde 10'luk ilave, idarelerin kendi aralarında alım ve satıma konu olan mal ve hizmetlerden, fiyat tarifelerinde fiyatı olmayan ve idarelerce üretilen hizmetlere de uygulanabilecek.

Sunulan hizmetlerin bedeli, protokolde belirlenen fiyatlar üzerinden hizmeti satan idarece düzenlenecek fatura karşılığında, hizmeti alan idarece ödenecek. Faturanın düzenleme ve ödeme süresi protokolde belirlenecek. Bu Yönetmelik kapsamında hastaya sunulan hizmetlerin bedeli, geri ödeme kurumuna hizmeti alan idare tarafından faturalandırılacak.

Her bir mal ve hizmet alımı için ayrı ayrı protokol düzenlenebileceği gibi, birden fazla mal ve hizmet alımı için ortak protokol düzenlenebilecek.

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim